En Sıcak Konular

'PYD ile DAEŞ masa altında ittifak içinde'

22 Ağustos 2015 12:12 tsi
'PYD ile DAEŞ masa altında ittifak içinde' Suriye'deki Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Karslı, 'PYD'nin Ayn el Arap ve Fırat bölgesini bir mermi atmadan DAEŞ'ten nasıl aldığını biliyoruz. PYD ve DAEŞ ittifak halinde' dedi.

Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, PYD ile DAEŞ'in "masa altında" ittifak içinde olduğunu belirterek, "PYD'nin Ayn el Arap ve Fırat bölgesini bir mermi atmadan DAEŞ'in elinden nasıl aldığını biliyoruz. DAEŞ bölgeden çekildikten sonra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon uçakları, Arap ve Türkmen köylerini bombaladı. Böylece PYD'nin bölgeyi DAEŞ'in elinden savaşarak aldığı algısı oluşturulmaya çalışıldı" dedi.

Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce PYD'nin kontrolüne geçen Tel Abyad ilçesine bağlı 12 köyde yaşayan Türkmenlerin, PYD ve PKK tarafından tehcire tabi tutulduklarını, boşalan yerleşim birimlerine ise Irak'ın kuzeyinden Kürtlerin yerleştirildiğini söyledi.

Türkmen köylerinin bir plan dahilinde boşaltıldığını ifade eden Karslı, "Rojava projesi kapsamında, Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan kurulmak isteniyor, ÖSO olarak buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Suriye'nin Batılı güçler tarafından bölünmek istendiğini ileri süren Karslı, şöyle devam etti:

"Uygulamaya konan bölünme projesi, tüm hızıyla hayata geçirilmeye çalışılıyor. PYD ile DAEŞ masa altında ittifak içinde. PYD'nin Ayn el Arap ve Fırat bölgesini bir mermi atmadan DAEŞ'in elinden nasıl aldığını biliyoruz. DAEŞ bölgeden çekildikten sonra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon uçakları, Arap ve Türkmen köylerini bombaladı, böylece PYD’nin bölgeyi DAEŞ'in elinden savaşarak aldığı algısı oluşturulmaya çalışıldı."

Karslı, DAEŞ'in Tel Abyad'dan Batılı güçlerin gözetiminde çekildiğini de savundu.

Bombalanan köylerden kaçan Türkmen ve Arapların evlerinin Irak'ın kuzeyinden getirilen Kürtlere verildiğini belirten Karslı, "Bu operasyonla bölge Kürtleştirilerek Kürdistan'ın temelleri atılmak isteniyor. PYD, Ayn el Arap'tan Afrin'e kadar bu koridoru birbirine bağlamak istiyor. PYD ve uluslararası işbirlikçilerinin projenin hayata geçmesi için acele ettikleri dünya kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor" diye konuştu.

Karslı, bu projeyi engellemek için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Zekeriya Karslı, Türkiye'nin oluşturmak istediği güvenli bölgeye destek verdiklerini sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,846 µs