En Sıcak Konular

Maliye düğünleri de takibe aldı

0 0 0000 00:00 tsi
Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için geçen yıl evlenen çiftlerin fatura alıp almadıklarını araştırıyor.

Geçen yıl evlenen 6 bin 157 çiftten 1328'ine görüşme mektubu gönderen Vergi Dairesi Başkanlığı, bunlardan 619 çift ile görüşerek, 1646 mükellefin düğün alışverişinde belge vermediğini ortaya çıkarttı.
Mersin Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni evlenen çiftlerin yaptıkları alışverişlerdeki vergi kaybını belirlemek amacıyla geçen yıl 6 bin 157 çiftin yeni evlendiğini tespit ettiklerini, bunlardan 1328 çifte görüşme mektubu gönderdiklerini, 619'u ile de birebir görüştüklerini bildirdi.
Görüştükleri 619 çifte, “Düğün salonları”, “Giyim”, “Gelinlik”, ”Damatlık”, “Ayakkabı”, “Mobilya”, “Beyaz eşya”, “Fotoğrafçı”, ”Video”, “Davetiye”, “Mücevher” ve “Kuaför” harcamalarını sorduklarını dile getiren Çember, “Altbirim Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz belediyeleri ile merkeze bağlı Mezitli Belediyesi'nde evlenen çiftleri belirledik. Bu çiftlerin 619'u ile yaptığımız birebir görüşmede, 1646 mükellefin 717 bin 707 YTL'lik belge vermediğini tespit ettik. 1315 mükellefin ise 96 bin 173 YTL'lik belgeyi sonradan düzenlediğini tespit ettik. Bunların cezai işlemi hesap edildiğinde, yaklaşık olarak 1 milyon YTL demektir” dedi.

-“Amaç huzursuzluk vermek değil”-

Yeni evlenen çiftleri huzursuz etmek istemediklerini, sadece evlenen çiftin alışveriş yaptığı 10 sektörde vergi kaçağının önüne geçmeyi amaçladıklarına dikkati çeken Çember, “Mükellefler arasında belge düzenlemeyenleri belirleyerek, belgeleri düzenlettirip, cezai işlemini yapmak istiyoruz. Evli çiftlere mutluluklar dilerim. Ama, harcamalarının belgelerini mutlaka talep etsinler. Şu da unutulmasın 4 bin 500 çift de takibimizde” diye konuştu.
Çember, 3 bin 500'e yakın çift ile görüşme yapacaklarını da ifade ederek, ”uygulamadan haberdar olan beyaz eşyacılar artık çiftlere (Yeni mi evleniyorsunuz, yoksa ev mi döşüyorsunuz, eşyalarınızı mı değiştiriyorsunuz?) diye soruyorlarmış. Bunları da tespit ettik” dedi.
Erol Çember, bu uygulamanın Ankara, Manisa ve Mersin'de yapıldığını, fakat en başarılı ilin Mersin olduğunu belirterek, hedeflerinin, kayıtdışı ekonomi ile mücadele edip, belgesini düzenleyen mükellefler ile düzenlemeyen mükellefler arasındaki haksız rekabet ortamını ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.
 

AA

 
 



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs