En Sıcak Konular

Uluslararası Göç Örgütü'nden "ayrımcılık" uyarısı

21 Ağustos 2015 14:42 tsi
IOM Sözcüsü Millman: "Göçmenlere uygulanan dini, cinsiyet ve etnik tüm ayrımcılıklara karşıyız. Slovakya ve Macaristan gibi ülkelerden bu yönde raporlar aldık"

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, bazı AB ülkelerinin sadece Hristiyan göçmenleri ülkelerine kabul edeceğini açıklaması hakkında, göçmenlere uygulanan dini, cinsiyet ve etnik tüm ayrımcılıklara karşı olduklarını söyledi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında Millman, "Göçmenlere uygulanan dini, cinsiyet ve etnik tüm ayrımcılıklara karşıyız. Slovakya ve Macaristan gibi ülkelerden bu yönde raporlar aldık. Avrupa'yı ayrı tutmak istemiyorum. Göçmenlere uygulanan ayrımcılık sorunu, dünyanın tamamını kapsayan bir sorundur ve bu yöndeki tüm ayrımcılıklara karşıyız" şeklinde konuştu.

Slovakya ve Çek Cumhuriyeti, Suriye'de savaştan kaçan ve sadece Hristiyan olan göçmenleri kabul edeceklerini duyurmuştu.

- Türkiye, denizde 30 bin kaçak göçmeni kurtardı

Kaçak göçmenlerin AB ülkelerine ulaşması noktasında Türkiye'nin önemli bir transit ülke olduğuna işaret eden Millman, "Türkiye Sahil Güvenlik Güçleri, bu yıl 6 Ağustos tarihine kadar, deniz yoluyla AB ülkelerine ulaşmaya çalışan 30 bin 846 kaçak göçmeni kurtardı" dedi.

Millman, Türkiye tarafından denizde kurtarılan kaçak göçmen sayısınında çarpıcı bir artış olduğuna dikkati çekerek, "Bu yıl şimdiye kadar Türkiye'nin kurtardığı 30 bini aşkın göçmen varken geçen senenin tamamında bu rakam 14 bin seviyelerindeydi" şeklinde konuştu.

- Yüzde 75'i Suriyeli

Kaçak göçmenlerin yüzde 82'sinin Akdeniz'deyken kurtarıldığını ifade eden Millman, "Türkiye tarafından bu yıl denizdeyken kurtarılan göçmenlerin yüzde 75'ini Suriye'den, yüzde 15'ini Afganistan'dan, yüzde 5'ini Myanmar'dan, yüzde 5'ini ise Eritre'den gelenler oluşturuyor" dedi.

BM'ye göre, Akdeniz'de Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken bu yıl hayatını kaybeden kaçak göçmen sayısı 2 bin 350'yi aştı ve Avrupa'ya bu yıl şimdiye kadar deniz yoluyla ulaşan kaçak göçmen ve sığınmacı sayısı da 250 bini aştı.

Geçen yılın tamamında 219 bin kaçak göçmen Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmış, yaklaşık 3 bin 500 kişi ise yolda yaşamını yitirmişti.

AA



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,526 µs