En Sıcak Konular

FETÖ soruşturmasında sivil imam emniyet irtibatı kanıtlandı

20 Ağustos 2015 17:10 tsi
Şanlıurfa'da FETÖ soruşturması kapsamında ilk kez sivil imamla emniyetteki yapılanmanın irtibatının kanıtlandığı belirtildi.

 Şanlıurfa'da, Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyonda 2'si şube müdürü, 4'ü polis 7 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2'si şube müdürü, 4'ü polis 7 kişiyi ikametgahlarında yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, 6-7 Ekim Kobani olayları öncesi KOM Şube Müdürlüğünün plaka tanıma sistemini kullanmak için Muhabere Şube Müdürlüğüne gönderdiği resmi yazıyı kasten işleme koymadıkları tespit edildi.  

"Talimatı 'Mustafa' kod adlı kişiden alıyorduk"

Şüphelilerin, konuyla ilgili cemaat imamı olduğu belirtilen ve Gaziantep'te görevli öğretmen "Mustafa" kod adlı Fatih K'dan talimat aldıkları öne sürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüphelilerin, "Talimatı 'Mustafa' kod adlı kişiden alıyorduk. Bundan dolayı plaka tanıma sistemini kullanmalarına izin vermedik" dedikleri öğrenildi.

Bu arada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ilk kez sivil imamla emniyetteki yapılanmanın irtibatının kanıtlandığı belirtildi.

Gözaltına alınan şube müdürleri Kubilay G, Taner K. ile polis memurları Turgay P, Özcan G, Kemal K, Mehmet K. ve cemaatin imamı olduğu öne sürülen Fatih K, işlemlerinin ardından "FETÖ üyesi olmak, örgüt faaliyeti kapsamında kendilerine verilen devlet imkanını, devlet hiyerarşisi dışında kullanmak, kullandırmak ve kullanmaya izin vermemek" suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan, olayla ilgili 2 polis aranıyor.

AA



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,044 µs