En Sıcak Konular

'Bu saldırılar devleti dize getiremez'

20 Ağustos 2015 16:40 tsi
'Bu saldırılar devleti dize getiremez' Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Star Medya Grup Başkanı Sancak’a yönelik saldırıyla ilgili, "Bu tür saldırılar devleti dize getiremez, medyayı ve milletimizi sindiremez" dedi.

 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak’a yönelik silahlı saldırıyla ilgili, "Bu tür saldırılar devleti dize getiremez, siyaset kurumunu, medyayı ve milletimizi dize getiremez, susturamaz, yıldıramaz, sindiremez" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sancak'a yönelik suikast girişimini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, bu terör saldırısını lanetlediklerini söyledi.

"Bu tür saldırılar devleti dize getiremez, siyaset kurumunu, medyayı ve milletimizi dize getiremez, susturamaz, yıldıramaz, sindiremez" diyen Akdoğan, şöyle konuştu:

"Öncelikle bunların bilinmesi gerekiyor. Bunların hepsi, askerimize, polisimize, medyaya veya sivil vatandaşlarımıza dönük bu tür saldırılar, hep aynı şeyi amaçlamaktadır, hedeflemektedir. O da Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüdür, demokrasimizdir. Medya da demokrasinin önemli kurumudur. Bunları topyekun göğüslemek gerekiyor. Millet olarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor."

"Medyadan duyarlı tavır bekliyoruz"

Daha önce de Star Medya Grubu'na bombalı saldırı düzenlendiğini anımsatan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bu meseleyi göğüsleme, kınama, ortak tavır alma konusunda gereken duyarlılığı görmemiştik. Ümit ederiz bu olaydan sonra, medya bir bütün olarak bu olayı kınar. Hem Türkiye'nin terörle mücadelesinde medyadan duyarlı tavır bekliyoruz hem de medya mensuplarına dönük bu tür terörist saldırılarda medyanın topyekun tavır takınmasını bekliyoruz. Ben bir kez daha geçmiş olsun diyorum.”

Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs