En Sıcak Konular

İngiltere ile Fransa arasındaki yasa dışı göç sorunu

20 Ağustos 2015 15:45 tsi
İki ülke Calais'deki soruna çözüm bulma çabaları çerçevesinde anlaşma imzaladı

 Fransa ile İngiltere, iki ülke arasındaki yasa dışı göç sorununa çözüm bulmak amacıyla bütçe artışı ve polisler arasında işbirliğini içeren anlaşma imzaladı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile İngiliz mevkidaşı Theresa May, iki ülkeyi de etkileyen Calais'deki göçmen kriziyle ilgili kentte bir araya geldi. Göçmen sorunuyla mücadelede iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyen anlaşmaya imza atan iki bakan, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Fransız bakan Cazeneuve, kaçak göçmen sorunuyla ilgili iki ülkenin daha yakın çalışacağına belirterek, göçmenlerin Fransa'dan İngiltere'ye yasa dışı geçişte kullandığı Eurotunnel bölgesinin güvenliği için ek birtakım önlemler alınacağını söyledi.

Anlaşmada insani yardım konusuna özellikle dikkati çeken Cazeneuve, kadın ve çocukları kapsayacak şekilde göçmenler arasında durumu en hassas olanların tespit edileceğini, bu kişilere gerekli desteğin verileceğini ifade etti. Cazeneuve, sığınmacı kapasitesinin artırılması öngörüldüğü anlaşmada, İngiltere'nin yıllık 5 milyon avro olmak üzere 2 yıl için 10 milyon avro bütçe ayırmasına karar verildiğini bildirdi.

İngiltere ile Fransa arasındaki anlaşmaya göre, kaçak göçmenlerin Calais'den İngiltere tarafına geçtiği Eurotunnel bölgesinde güvenlik önlemleri artırılacak, 7 gün 24 saat görev yapan Fransız polislere İngiliz polisler de eşlik edecek. Göçmenlerin İngiltere tarafına geçmesine yardımcı olan çete ve örgütlerle mücadele için sınır güvenliğiyle ilgili önlemler sıkılaştırılacak.

Fransa Başbakanı Manuel Valls de İçişleri Bakanı Cazeneuve ve AB Komisyonu'nun ilgili iki üyesiyle 31 Ağustos'ta Calais'yi ziyaret edecek. Ayrıca Paris'te yıl sonunda Calais'deki sorunun yanı sıra kaçak göç ile ilgili Yunanistan ve İtalya'yı da kapsayacak uluslararası bir konferans düzenlenmesi bekleniyor.

Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde yaklaşık 3 bin kaçak göçmen yaşıyor. Ülkenin en büyük kaçak göçmen kampı da burada bulunuyor. Kent, İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır noktası olarak biliniyor. Bu kentteki kaçak göçmen kampının koşulları sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor.


Hava karardıktan sonra İngiltere'ye uzanan Manş tüneline kaçak şekilde giren göçmenler, daha iyi koşullar için bu ülkeye geçmeye çalışıyor. Haziran ayı başından bu yana 16 kaçak göçmen Manş tünelini geçmeye çalışırken yaşamını yitirdi.

İngiltere ile Fransa arasındaki göçmen krizinin kontrol altına alınması kapsamında geçen günlerde Fransa tarafına daha fazla tel örgü ile özel eğitimli köpeklerin yer aldığı ekiplerin yerleştirilmesiyle güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirilmiş, iki ülke Calais'de güvenliğin artırılması için 7 milyon sterlin ek kaynak sağlanması konusunda anlaşmıştı.

AA



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs