En Sıcak Konular

Davutoğlu: Bakan olacak isimleri ben belirlerim

20 Ağustos 2015 11:47 tsi
Davutoğlu seçim hükümeti için görev alırsa; bakan olacak HDP'Ii ve bağımsız isimleri Anayasa'ya göre kendisinin belirleyeceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetelerin Ankara temsilcileriyle dün bir araya geldi. Davutoğlu hükümet kurma çalışmalarından çözüm sürecine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

BAKANLIK KİŞİYE TEKLİF EDİLECEK
 
 Başbakan Davutoğlu, seçim hükümetinin nasıl kurulacağı ile ilgili yorumunu şöyle aktardı: "Cumhurbaşkanımız Meclis Başkanımızla istişare edip seçim kararı alırsa görevlendirme yapacak. Görevlendirilen Başbakan, bakan olacak isimleri tek tek belirleyecek ve onlara teklif götürecek. Tabi bu benim yorumum. Şimdiden kati şeyler söyleyip, bağlamak istemem. Cumhurbaşkanımızın takdiridir."

İSİMLERİ BAŞBAKAN BELİRLER
 
 (Geçiş hükümeti nasıl kurulacak) Hala daha 5 gün var, Cumhurbaşkanımızın takdiri. Cumhurbaşkanımız takdirini kullanıp erken seçim dediğinde sonra Meclis Başkanımızla istişare edecek, dağılım belli olacak. Şu partiye şu kadar, bu partiye bu kadar. İlk defa olacağı için hukuki tartışmalar olabilir. Sonra görevlendirilen Başbakan tek tek isimleri tespit edileceklere, teklif edecek, onların kabul etmesi durumunda Cumhurbaşkanımıza arz edilecek bu liste. O andan itibaren Cumhurbaşkanının arzındadır. (Siz mi bakanları belirleyeceksiniz) Yani anayasa öyle diyor. Ama nasıl olacağını tabi o gün o usul içinde düşünürüz. Ama anayasa tarifi o. Yani teklif edilen kişi diyor, reddederse o zaman kişiye teklif gibi oluyor. Ama bunlar dediğim gibi şimdiden böyle çok kati şeyler söyleyip bağlamak istemem.

Vatan
 

Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs