En Sıcak Konular

İsrail'e insan hakları hukukuna uyma çağrısı

20 Ağustos 2015 10:29 tsi
İsrail'e insan hakları hukukuna uyma çağrısı
BM Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu'daki son durumla ilgili toplantısında İsrail güvenlik güçlerinin Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da uluslararası insan hakları hukukuna uygun davranması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Ortadoğu'daki en son durumla ilgili toplantısında İsrail güvenlik güçlerinin Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da uluslararası insan hakları hukukuna uygun davranması gerektiğini belirtti.
 
BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman, BMGK'nın Ortadoğu'daki en son durumla ilgili toplantısında yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs ve Gazze dahil işgal altındaki Batı Şeria'da devam eden şiddet olaylarının ve radikalleşmenin İsrail ve Filistin için zaten gergin ortamın daha da istikrarsız hale gelmesine yol açacağını bildirdi.
 
Feltman BMGK'ya verdiği aylık brifingde Ortadoğu'nun son zamanlarda ölçüsüz nefret suçlarına, menfur misilleme şiddetine ve Kudüs'te kutsal mekanlara yönelik provokasyonlara şahitlik ettiğini kaydetti.
 
Feltman toplantıda Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen şiddet olaylarına da değinirken, 31 Temmuz'da meydana gelen saldırıda, 18 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiğini ve babasının da saldırıdan 5 gün sonra yaşamını yitirdiğini belirtti. Hayatını kaybeden çocuğun annesinin ve 4 yaşındaki kardeşinin de yaşam mücadelesi verdiğini bildiren Feltman, İsrailli yetkililerden, olayın sorumlularını adalete teslim etmelerini istedi.
 
İsrail güvenlik personelinin Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da uluslararası insan hakları hukukuna uygun davranması gerektiğini ifade eden Feltman, 86 konutu yıkan İsrail'in Batı Şeria'da 177 Filistinliyi yerlerinden ettiğini ve bunların 89'unun çocuk olduğunu bildirdi.
 
Donör ülkelere çağrı
 
Konuşmasında, Gazze'deki elektrik ve su yetersizliğine de değinen Feltman haziran ayından bu yana Gazze İmar Mekanizması'ndaki konut akışının 630 aileye inşaat malzemesi satın almalarına izin verdiğini ve bu rakamın toplamda 2 bin 250 aileye ulaştığını belirtti. Bu durumdan dolayı memnuniyetini dile getiren Feltman, bunun yetersiz olduğunu ifade ederek, donör ülkeleri bu konudaki sözlerini yerine getirmeye çağırdı.

aa


Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs