En Sıcak Konular

PKK'lılara taziye ziyareti

20 Ağustos 2015 08:30 tsi
Figen Yüksekdağ öldürülen teröristlerin ailelerini ziyaret etti.

Figen Yüksekdağ Varto ilçesindeki terör olaylarını incelemek üzere Muş'taydı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyeti Varto ilçesindeki terör olaylarını incelemek üzere Muş'a geldi. Yüksekdağ, ilçeye hareketi öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu.
 
Son günlerde bölgede yaşanan terör olaylarını değerlendiren Yüksekdağ, yaşanan çatışmaların halkı ve özellikle sivilleri çok ciddi şekilde etkilediğini söyledi.
 
Yüksekdağ, bir süre önce Varto'da yaşanan olayların insanlık ahlakıyla bağdaşmayacak nitelikte olduğunu öne sürerek, öldürülen "Ekin Van" kod isimli kadın teröristin "çıplak" bedeninin kent meydanında teşhir edilmesinin bölge halkını derinden yaraladığını savundu.
 
"BARIŞA İNANAN KADINLARIZ"
 
Barışa inanan kadınlar olarak Varto'da olacaklarını ve barışın kapısını kadınlar olarak açacaklarını anlatan Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Bu duruşumuz, vereceğimiz mesajlar, asker annelerinin, sivillerden katledilen, yaşamını kaybeden insanlarımızın, gerilla annelerinin el ele verip hep birlikte barışı inşa etmesine vesile olur. Yine Varto'dan çatışma ve operasyon haberleri aldık. Varto'da yeniden bir operasyon başlatılmış. Dün sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda şehitlik olarak ilan edilen mezarlığın hedef alındığını gördük. Şemdinli'de, Şırnak'ta yaşananlar ortada. Birazdan Varto'da durumu göreceğiz. Sivil halk normal yaşamını sürdüremiyor. O halkın tek suçu HDP'ye oy vermiş olmaktı. Savaşlar, çatışmalar, bu tip gerilim dönemlerinde en fazla kadın kimliği hedef oluyor. Kadınlar evlatlarını kaybediyor. Asker olabilir, polis olabilir, PKK olabilir. Çocuklarını, eşlerini kaybeden kadınlar, savaşın acısını, yas tutmanın ne demek olduğunu ve barışı istemenin nasıl bir duygu olduğunu çok daha derinden hissediyor."

Yüksekdağ, Varto'da ve Şemdinli'de yaşayan bazı ailelerin evlerini terk ettiği yönünde haberler aldıklarını bildirerek, insanların yaşanan olaylar nedeniyle göç etmeye mecbur bırakıldığını iddia etti.
 
KADIN PKK'LI İÇİN EŞARP BIRAKTILAR
 

Konuşması sonrası Varto'ya geçen Yüksekdağ ve beraberindekiler, 10 Ağustos'ta güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen kadın teröristin vurulduğu yere eşarplarını bırakarak, cesedinin teşhirine yönelik uygulamayı protesto etti.
 
ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ
 
Daha sonra bir süre önce çatışmaların yaşandığı ilçe merkezinde incelemelerde bulunan HDP heyeti, esnafı ziyaret etti. Alagöz Mahallesi'nde öldürülen teröristlerin ailesini de ziyaret ederek başsağlığı dileyen Yüksekdağ ve beraberindekiler, temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

Sabah


Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,724 µs