En Sıcak Konular

O telefona kimse yanıt veremedi

20 Ağustos 2015 08:10 tsi
Siirt'te terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit düşen Recep Beycur'un cebindeki telefon, cenazenin hastaneye getirildiği sırada çaldı. "Annem arıyor" yazılı aramayı kimse yanıtlayamadı.

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 8 askerin aileleri yasa boğuldu.
 
Saldırıda 7 silah arkadaşıyla şehit düşen er Recep Beycur'un cep telefonuna gelen "Annem arıyor" yazılı aramaya kimse yanıt veremedi.
 
Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütünün pusu kurması sonucu şehit düşen Beycur'un cebindeki telefon, cenazesi Siirt Devlet Hastanesi morguna getirildiği sırada çaldı. Anne Seyran Beycur tarafından arandığı saptanan şehidin elden ele dolaşan telefonuna kimse bakamadı. Annenin şehit oğluna ısrarla ulaşmaya çalışması yürekleri dağladı.
 
Hastane çalışanı Veysel Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit annesinin telefonla oğluna ulaşmayı denediği sırada gasilhanede duygusal anların yaşandığını belirtti.
 
"Komutan telefonu çıkarınca 'annem' diye bir isim çıktı. 'Annem' 2-3 kez aradı ama komutan meşgule aldı. Orada duygulu anlar yaşandı" diyen Akkoyun, telefon çaldığında içeride 4 kişi olduklarını ve herkesin o an bir birine bakarak duygusal anlar yaşadığını söyledi.
 
"Sözün bittiği anı" yaşadıklarını anlatan Akkoyun, şöyle konuştu:
 
"Oradaki insanların hakikaten diyebilecek hiçbir şeyi yoktu. Çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Orada bulunan savcı da olsun, asker de olsun hiçbiri telefona bakamadı. Komutan daha fazla dayanamayarak telefonu tümüyle kapattığını gördük. Çünkü cevap veremediğini gördük. Kimse de cevap veremeyecekti. Çünkü arayan annesiydi."
 
Akkoyun, şunları kaydetti:
 
"Aslında o aramada annenin çocuğuna nasıl sahip çıktığını ve ne duygularla aradığını insan anlıyor. Kim bilir annesi hangi umutlarla aramıştı şehidimizi. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın."
 
"Kanadım kırıldı"
 
Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Belenalan köyündeki baba ocağında yas yaşanıyor.
 
Şehit Barış Akın’ın acı haberini alan baba Ali Akın, “kanadım kırıldı” diyerek, anne Mükerrem Akın da "Biricik fidanımız vardı, onu da aldılar" diyerek yaş döktü. Anne Akın, oğluyla en son önceki gün akşam görüştüğünü de belirtti.
 
AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, köye gelerek aileye taziyede bulundu. 17 yıldır uzman erbaş olarak görev yaptığı bildirilen şehit Akın'ın Keçiören Yakacık Mahallesi Fatih Caddesi'nde yaşayan eşine de acı haber, askeri yetkililer tarafından verilmişti. 

aa



 

Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,159 µs