En Sıcak Konular

Tunceli'de "özel güvenlik bölgesi" uygulaması uzatıldı

19 Ağustos 2015 16:45 tsi
Tunceli Valiliği, terör saldırıları nedeniyle bazı bölgelerde ilan edilen "özel güvenlik bölgesi" uygulamasının, 4 Eylül'e kadar uzatıldığını bildirdi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Tunceli sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin, son zamanlarda yaptığı terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi.

Bu eylemler sonucunda vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı aktarılan açıklamada, günlük hayatı olumsuz etkilenen vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığı vurgulandı.

Açıklamada, Tunceli Valiliğinin, öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devlet ile milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırısından korunması amacıyla bölgesinde emniyet ve asayişin temini için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri aldığı vurgulandı.

Bu kapsamda, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince kent merkezinde Kutu, Bali ve Laç dereleri ile Hozmerik, Kurutlu, Gözlek-Sepertek, Mezarlık bölgeleri, Ovacık ilçesinde Karadere, Sal Deresi, Hozat'ta Kinzir Ormanları ve Nazımiye ilçesinde Kayalı Tepe'deki "özel güvenlik bölgesi" uygulamasının 4 Eylül'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Tunceli Valiliği, 2 Ağustos'ta, terör saldırıları nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki bazı yerleri, 4-19 Ağustos'ta geçici olarak "özel güvenlik bölgesi" ilan etmişti.

AA



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,024 µs