En Sıcak Konular

Şehitlerimizi uğurluyoruz

19 Ağustos 2015 11:56 tsi
Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada şehit olan 3 asker için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesindeki törende şehit Jandarma Komando Uzman Çavuşlar Latif Adıgüzel ve Muhammet Tufan ile Jandarma Komando Astsubay Metin Aydemir'in öz geçmişi okundu, dualar edildi.
 
Törene katılan şehit Tufan'ın eşi ve çocukları ile yakınlarını komutanlar teskin etti.
 
Daha sonra şehit uzman çavuş Adıgüzel'in cenazesi Nevşehir'e, uzman çavuş Tufan'ın cenazesi Eskişehir'e, astsubay Aydemir'in cenazesi de Erzurum'a uğurlandı.
 
Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve kurum amirleri katıldı.
 
Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Fisovası mevkisinde daha önce yol kesen, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan, güvenlik güçlerine pusu kuran, asker kaçıran terör örgütü üyelerine yönelik dün güvenlik güçlerince operasyon başlatılmış, örgüt mensuplarının güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı.
 
Genelkurmay'dan açıklama
 
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan personele Allah'tan rahmet, yaralı personele acil şifa diledi.
 
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 17 Ağustos 2015'te saat 20.00'de bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlendikleri bölgede etkisiz hale getirmek amacıyla Jandarma Özel Harekat Timlerince başlatılan operasyona devam edildiği belirtildi.
 
Operasyon kapsamında, dün saat 19.30 sularında Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gömeç köyü istikametinden yaklaşık 40-50 araçla gelen 100-150 şahsın canlı kalkan olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Söz konusu grup içerisine sızan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce saat 20.55'te sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada iki kahraman personelimiz şehit olmuş ve bir kahraman personelimiz yaralanmıştır.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

aa


Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs