En Sıcak Konular

DTP'li Tuğluk Kürtleri 'Avam' yaptı

29 Eylül 2007 20:08 tsi
DTP'li Tuğluk Kürtleri 'Avam' yaptı Türkiye'de Kürtlerin demokratik haklar açısından 'avam' olarak nitelendiren DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Kürt sorunun nihai çözümünün adresi olarak nereyi gösterdi?

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, “Kürt sorunun nihai çözümü Anayasal olacaktır” dedi.
Tuğluk, Diyarbakır’da düzenlenen “Türkiye’de Kürtler: Barış Süreci İçin Temel Gereksinimler” konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye’de Kürtlerin demokratik haklar açısından “avam” olarak görüldüğünü söyledi. Türkiye’nin AB üyelik sürecinde Kürtlerin sorumluluk alıp, yapıcı rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Tuğluk, “Kürt sorunun nihai çözümü Anayasal olacaktır” dedi.

-TUĞLUK’TAN ÖCALAN’IN SÖZLERİNE DESTEK-

Konuşmasında yeni Anayasa hazırlıklarına da değinen Tuğluk, Abdullah Öcalan’ın geçtiğimiz hafta avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamadaki “Anayasa’da Kürt sözcüğünün olmasına gerek yok. ‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasası bütün kültürlerin demokratik bir şekilde varlığını ve kendini ifade etmesini kabul eder’ ifadesi Anayasa’da yer alırsa PKK 2 ay içinde silah bırakır” sözlerine destek verdiğini ifade etti. Tuğluk, şöyle konuştu:

“'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası bütün kültürlerin demokratik bir şekilde varlığını ve kendini ifade etmesini kabul eder’ cümlesi bile son 30 yıllık şiddet dolu süreci bitirecek kadar güçlü ve anlamlı içeriğe sahiptir. Bundan daha pratik bir çözüm önerisi sözü olabilir mi?”

-“KÜRT SORUNUN OPERASYONEL BİR SORUN OLMADIĞI GÖRÜLMELİ”-

Kuzey Irak’ta sıcak takip tartışmalarına da değinen Tuğluk, Irak’taki sorunların Iraklıların sorunları oluğunu söyledi. Tuğluk şöyle konuştu:
"Orada meşru bir hükümet ve bölgesel bir yönetim var. Irak’ın geleceği ile ilgili olarak kararı oradaki halklar vermeli. Kürt sonunun operasyonel bir sorun olmadığı görülmeli” değerlendirmesi yaptı.

Aysel Tuğluk, Kürt siyaset geleneğinin de iç demokrasisini sağlamak konusunda sorunları bulunduğunu vurgulayarak, “Demokrasiyi savunurken kendi içimizdeki demokrasiyi kaçırdık. Bir birimizi anlamada ve tahhümmül etmede sıkıntılarımız var."



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs