En Sıcak Konular

AK Parti'de '3 dönem' hamlesi

19 Ağustos 2015 09:38 tsi
AK Parti'de '3 dönem' hamlesi Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan AK Parti MKYK toplantısında kongre tarihi netleşti. Olası bir erken seçime yenilenmiş ekiple gitmeyi planlayan AK Parti kongrede tüzük değişikliği de planlanıyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) dün Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda büyük kongre tarihi belli oldu. AK Parti, olağan büyük kongresini, 12 Eylül Cumartesi günü yapacak. Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongrede, genel başkan seçimiyle birlikte tüzük değişikliğine de gidilmesi planlanıyor. Tüzük değişikliğiyle üç dönem kuralıyla ilgili belirsizliğin giderilmesi öngörülüyor.

Kongrede hayata geçirilecek bu değişiklikle bakanlar Mehmet Şimşek, Mehmet Müezzinoğlu, İdris Güllüce, Fikri Işık, Cevdet Yılmaz, Veysel Eroğlu'nun aralarında bulunduğu Lütfü Elvan, İlknur İnceöz, Ayşe Nur Bahçekapılı,Ahmet Aydın, Ahmet İyimaya, Necdet Ünüvar, Yılmaz Tunç, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, Kemalettin Aydın, Cahit Bağcı, Mehmet Yüksel, Feyzullah Kıyıklık, Yaşar Karayel, Öznur Çalık, Sadi Bilgiç, Alev Dedegil, Recai Berber, Burhan Kayatürk, Orhan Karasayar 26 isim 3 dönem kuralına takılmaktan kurtulmuş olacak.

7 Haziran'da 3 dönem kuralına takıldılar

Daha önce 3 dönem kuralına takılan birçok önemli ismin de yeniden aday olabilecek. Aralarında dokuz bakanın da bulunduğu 70 isim şöyle:

Bakanlar: Ali Babacan, Mevlüt Çavuşoğlu, Ömer Çelik, Bülent Arınç, Mehdi Eker, Faruk Çelik. Nurettin Canikli, Taner Yıldız

Milletvekilleri: Binali Yıldırım, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Haluk İpek, Salih Kapusuz, Sadık Yakut, Nihat Ergün, Hüseyin Çelik, Burhan Kuzu, Mehmet Sarı, Fahrettin Poyraz, Vahit Kiler, Bayram Özçelik, Mehmet Daniş, Murat Yıldırım, Egemen Bağış, Necati Çetinkaya, Ali Küçükaydın, Sait Açba, Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz, Reha Denemeç, Cevdet Erdöl, Bülent Gedikli, Recep Akdağ, Sadullah Ergin, Abdülkadir Aksu, Nevzat Pakdil, Mehmet Ali Şahin, Mevlüt Akgün, Hakkı Köylü, Mustafa Elitaş, , Muzaffer Baştopçu, , Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kınay, Mustafa Ataş, Nimet Baş,Halide İncekara, Ünal Kacır, Mehmet Sayım Tekelioğlu, Hüseyin Tanrıverdi, Hayati Yazıcı, Hasan Ali Çelik,Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Kastal, Nusret Bayraktar, Mustafa Demir, Suat Kılıç, Ahmet Yeni, Afif Demirkıran, Yahya Akman, Ziyaeddin Akbulut, Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, Faruk Nafiz Özak.

AK Parti Tüzüğü'nde 3 dönem

Üç dönem kuralı AK Parti Tüzüğü'nün 132. maddesine dayanıyor. 'Parti Adayı Olarak Seçilmiş Olanların Yeniden Adaylığı' başlıklı madde şöyle:

"AK Parti listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, kesintisiz en fazla üç dönem aynı görevi yürütebilir. Ancak, ara veren kimseler tekrar aynı görevlere aday gösterilebilir. Yapılacak seçimde, doğacak duruma bağlı olarak merkez yoklaması usulü ile aday belirlenmesinin zorun­lu olması hali hariç olmak üzere, kontenjan adayı olarak seçilmiş olan kimse, aynı usulle tekrar aday gösterilemez."

Yeni Şafak


Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs