En Sıcak Konular

Milli imkanlar devrede

19 Ağustos 2015 09:27 tsi
Milli imkanlar devrede ABD ve Almanya’nın Türkiye’deki patriotlarını geri çekme kararına karşılık Ankara’dan, “Kendi milli imkan ve kabiliyetlerimiz, Suriye’den gelebilecek tehditleri önleyebilecek düzeyde” açıklaması geldi.

ABD’nin Ekim, Almanya’nın ise Ocak ayından itibaren Türkiye’nin güneyine konuşlandırdıkları patriot bataryalarını geri çekme kararını Türkiye ile danışarak verdiğini vurgulayan diplomatik kaynaklar, “Bazı çevrelerin iddia ettiği gibi bir güvenlik zafiyeti oluşması sözkonusu değil” açıklamasında bulundu.

Kürecik radarı devrede

 Kaynaklar, Malatya’da konuşlu bulunan NATO’ya ait füze kalkanı projesi sayesinde, Türkiye’nin komşularından gelebilecek tehditlerin anında tespit edilebildiğini vurgularken, 2003 yılında patriotlar Türkiye’nin güneyine yerleştirilmeden önceki savunma taktiğinin, “Romanya’dan kalkan füzelerin, Almanya’nın komutu ile vurulması” şeklinde olduğunu hatırlattı. Bu nedenle Türkiye’nin elinde hazır bir NATO savunma taktiğinin bulunduğu belirtildi. ABD’ye ait patriotların çekilmesiyle ilgili olarak Ankara ve Washington’ın ortak yaptığı açıklamayı anımsatan kaynaklar, “Burada da belirtildiği üzere, ABD, modernizasyon sebebiyle geri çektiği patriotların altyapısını, yine Türkiye’de bırakacak. Böylece ihtiyaç halinde, bir hafta içinde, yeniden Türkiye’ye savunma sistemi konuşlandırılabilecek” bilgisini verdi.

İsrail’e yanıt verilmişti

  “Türkiye, bu yeniden konuşlanmanın yapılabileceği bir hafta içinde ya da aniden, herhangi bir tehdit oluşursa, kendi imkanlarıyla bu tehdidi yok etme yeteneğine sahiptir” diyen bir diplomat, “Geçmişte de Türkiye ihtiyaç halinde kendisi en iyi savunma projelerine imza atmıştır. Örneğin, İsrail’e koyduğumuz ambargoların ardından, bu ülkeden insansız hava cihazı ithaline son vermiş ve kendi insansız hava cihazını üretmişti” dedi. Kaynaklar, ABD ile ortak açıklamada sözü geçen ABD’ye ait Aegis Savaş Gemisi’nin, balistik füzeleri vurma kapasitesi ile patriotların görevini ikame edebileceğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, Türkiye’ye daha önce düşen füzelerin Suriye’nin kuzeyinde, Esad rejimi tarafından fırlatıldığını, Esad rejiminin artık bu bölgelerde bulunmadığını, DAEŞ ve PYD’nin de elinde bu tarz füzelerin bulunmadığını vurguladı.

Star


Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,629 µs