En Sıcak Konular

Özerklik oyununa ağır darbe

19 Ağustos 2015 08:40 tsi
Özerklik oyununa ağır darbe Doğu ve Güneydoğu’daki bazı illerde sözde özerklik ilan eden PKK’ya karşı operasyonlar düzenleniyor. Askeri kaynaklara göre, bölücü terör örgütü artık sonunun geldiğinin farkında.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan’ın çağrısıyla Şırnak, Mardin, Hakkari, Muş, Diyarbakır ve Van’da 12 bölgede sözde özerklik ilan eden terör örgütü PKK’ya, devlet “dur” dedi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında ağır darbe yinen bölücü terör örgütü, devletin bu konudaki kararlılığın kendi sonlarını getireceğini anladı ve tekrar çözüm sürecinin hayata geçirilmesini istiyor. Ancak, askeri kaynaklar böyle kritik bir zamanda sözde bir ateşkesin, terör örgütünün güçlenmesine ve psikolojik bir üstünlük kazanmasına yola açacağı ve yakın bir gelecekte toparlanarak çok daha güçlü saldırılarda bulunma imkânına kavuşabileceği görüşünde. Askeri kaynaklar, “Sınır ötesi hava harekatlarında Kandil ve civarındaki kampları felç olan PKK’ya karşı yurtiçi operasyonların da kararlılıkla sürdürülmesi, örgütün iç yapılanmasını çökertecek ve dağda bulunan kadroyu yok olmayla yüz yüze getirecektir” diyorlar.

“Devlet yanınızda”

Güvenlik güçleri, sözde özerklik ilan edilen 12 bölgenin üzerine kararlılıkla giderek, burada yaşayan halka devletin yanlarında olduğunu gösteriyor. Muş’un Varto ilçesinden sonra Diyarbakır’ın Lice ve Silvan, Hakkari’nin de Şemdinli ilçesinde, çözüm süreciyle bölgede sağlanan huzuru bozma, halk ile devleti karşı karşıya getirme çabasında olan PKK’ya karşı ağır operasyon başlatıldı.

Star



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,776 µs