En Sıcak Konular

İngiltere'deki Türkler intihar ediyor

29 Eylül 2007 19:32 tsi
İngiltere'deki Türkler intihar ediyor İngiltere'deki Türkler arasında intiharların hızla artması üzerine Londra'da polis bir toplantı düzenledi. İngiltere'de özellikle son dönemde Türk gençleri arasında görülen intiharlar, başkent Londra'da sivil toplum örgütleri ve polis yetkililerinin

Toplantıda, yaşanan son iki intihar olayında yaşamlarını yitiren Can Ünal ve Orhan Kaya'nın yakınları ile intiharların meydana geldiği Hackney bölgesinin yetkili polis şefleri, Hackney, Haringey ve Islington belediyelerinin Türk meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu hazır bulundu.

Metropolitan Polis Teşkilatı Hackney Bölge Şefi Steve Dann, Can Ünal ve Orhan Kaya'nın intiharlarına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"İntiharların gerçekleştiği Hackney bölgesinin polis şefi olarak yaşanan olaylara dair kapsamlı araştırmalar yaptık. İkisi de açık bir biçimde ölümle sonuçlanan intihar vakaları. Bunun dışında herhangi bir kuşku yok. Olayın gerçekleştiği kilisenin bahçesindeki çardağı kaldırdık. Polis yetkilileri olarak elimizden gelen her şeyi şu aşamada yapmış durumdayız. Ancak her iki olaya ilişkin katılımcıların öğrenmek istedikleri farklı ayrıntılar varsa, bunları yanıtlamaktan memnun olurum"

AİLELER NE DİYOR?

İntihar ederek yaşamlarını yitiren Orhan Kaya'nın babası Abdullah Kaya ve amcasının oğlu Kemal Kaya ile Can Ünal'ın annesi Emel Ünal, babası İbrahim Ünal ve kardeşi Cem Ünal da toplantıda hazır bulundu. Yaşadığı acı dolayısıyla konuşmakta güçlük çeken Can Ünal'ın annesi Emel Ünal, şöyle dedi:

“Oğlum Can 11 senedir İngiltere'de oturum sahibi olamadığından dolayı canına kıydı. Tek sebebi budur. Başka bir sebebi yok. Defalarca İçişleri Bakanlığı ve yetkili diğer kurumlara konuya ilişkin mektuplar yazdırdım ama cevap alamadık. Oğlum son zamanlarda çalışma izninin de elinden alınmasına çok içerlemişti. Homerton Hastanesi'nden psikolojik tedavi desteği alıyordu. Ancak yetkili kişiler kendisine olumsuz yaklaştığından bu tedaviyi yarıda bıraktı. Haftalık imzaya tabi tutuldu ve bu durum da onu çok etkiledi. Orhan Kaya onun arkadaşı idi ve o intihar gerçekleştiğinde ’Orhan öldü kurtuldu’ türünden şeyler söylemişti. Bende kendisine kızmıştım. Ama bu acıyı yaşadık işte. Bu işin tek sorumlusu yetkililerdir."

Toplantıda Orhan Kaya'nın amcasının oğlu Kemal Kaya de söz istedi. Kaya, Orhan Kaya'nın son dönemde yaşadığı birkaç ufak olay nedeniyle bunların siciline işlendiğini belirterek, “Bunun geleceğini etkileyeceğine üzüldüğünü hissettik. Tabii bunun dışında intihar etmesinin birden fazla nedeni olduğunu düşünüyoruz. Bu olaylar tüm toplumumuz açısından tehlike teşkil ediyor. Hep birlikte hareket edersek aynı acıları yaşamayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Belediye meclislerinde görev alan Türk üyeler ise intihar olaylarının tekrar etmemesi ve Orhan Kaya ile Can Ünal’ın ailelerine destek olmak için ellerinden gelen çalışmaları yapma sözü verdi.

Haringey Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Doğuş özel çalışma alanının ruh sağlığı ile ilgili olmasından dolayı intiharların sebebini anlayabildiğini, her birinin temelinde çaresizlik düşüncesinin yattığını dile getirdiği konuşmasına işu ifadeleri kullandı:

“Yerel otorite yetkilileri olarak yaşanan bu acı olayların altında yatan sorunları bulmak ve çözümlerini yaratmak için kurumlarımıza büyük iş düşüyor. Bizlere bu konuda ne kadar baskı yapılır ve konu gündemimize sokulursa, üst otoritelere aynı derecede baskı yapabilmemizin olanakları sağlanmış olur. Haringey belediyesi olarak önümüzdeki en kısa zaman dilimi içerisinde konuya ilişkin toplum merkezlerimizin ve ailelerimizin katılacağı bir toplantının hazırlıklarını şimdiden başladığımızı söyleyebilirim"



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,762 µs