En Sıcak Konular

İlhan Selçuk iftardan rahatsız olmuş!

29 Eylül 2007 18:08 tsi
İlhan Selçuk iftardan rahatsız olmuş! 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde şehit aileleri ve gaziler için iftar verdi. Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ardından Köşk'te yeniden başlatılan iftar davetini köşesine taşıdı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde şehit aileleri ve gaziler için iftar verdi. Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ardından Köşk'te yeniden başlatılan iftar davetini köşesine taşıdı.

Selçuk, 'Çankaya'da İftar Daveti?...' başlıklı yazısında "Türban Çankaya'ya çıktı, iftar davetlerinin başlamasına da şaşılamaz." ifadesini kullandı. Selçuk, Gül için 'Çankaya'ya yakışmıyor' değerlendirmesini yaptı.

Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte verdiği iftara, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi 225 katıldı.

Köşesinde "Laik bir cumhuriyette, cumhurbaşkanı, tüm yurttaşlara eşit mesafede bulunmalı, İslam'ın dinsel kuralları kişilerin vicdanına bırakılmamalıdır." diyen Selçuk, Çankaya Köşkü'nde inançlara göre davet verilmemesini istedi. Cumhuriyet yazarı, "Bu ülkede yaşayanların yüzde 99'u Müslümandır. Ama sayı önemli değildir. Hukuk kuralı, devletin niteliği, laiklik ilkesi, anayasa önemlidir." dedi.

Hayrünnisa Gül hakkında da "Dinsel bir simge olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlanan türban Çankaya'ya çıktı" yorumunu yapan Selçuk, yazısını şu şekilde sürdürdü: "10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün Çankayası'na yerden göğe dek yakışıyordu. 11. Cumhurbaşkanı Gül yakışmıyor. Bu yakışıksızlık, öyle görülüyor ki devam edecek."

Zaman



Bu haber 1,369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs