En Sıcak Konular

ABD Esed rejiminin saldırısını kınadı

17 Ağustos 2015 23:41 tsi
ABD Esed rejiminin saldırısını kınadı ABD, Suriye'de rejimin Duma’daki pazar yerine yaptığı saldırıyı kınadı.

ABD, Suriye'de rejimin saldırısını kınadı.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında, "ABD, Esed rejiminin, Şam’ın kenar mahallelerinden Duma'da dün gerçekleştirdiği 100'den fazla insanın hayatını kaybettiği ve yüzlercesinin yaralandığı ölümcül hava saldırısını en güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı.
 
Esed rejiminin şehirlerdeki vahşi saldırılarının binlerce insanın ölümüne ve okulların, camilerin, pazar yerlerinin ve hastanelerin yıkılmasına neden olduğunu belirtilen Kirby, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Dünkü hava saldırısı, son dönemdeki diğer pazar yeri bombalamalarının ve sağlık tesislerindeki saldırılarının ardından, rejimin insan yaşamına önem vermediğini kanıtlıyor. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, (Beşşar) Esed Suriye halkını yönetme meşruiyetini kaybetti. ABD, bu tür saldırıları sona erdirecek ve Suriyelilerin özgürlük ve haysiyet özlemlerini bitirecek gerçek, Esed'den uzak müzakere edilmiş siyasi dönüşüm için partnerlerimizle çalışıyor."
 
AB'den sivilleri koruma çağrısı
 

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komisyonu üyesi Christos Stylianides, Suriye'de ayrım gözetmeden gerçekleştirilen saldırılara ilişkin ortak bir yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, dünyanın en büyük insani krizi haline gelmiş Suriye'de şiddetin giderek yükseldiğine dikkat çekilerek, Ağustos ayının başında Idlip bölgesinde 9 hastanenin kasten hedef alındığı, Duma, Zabadani ve farklı yerlerde sivil halka saldırdığı, bu saldırılarda içerisinde kadınlar ve çocuklarında olduğu 100'ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği anımsatıldı.
 
Açıklamada, Suriye'de yaşananların, rejim ve müttefiklerinin ve aynı zamanda DAEŞ'in ve diğer silahlı grupların devasa boyutlarda ve sistematik insan hakları ihlallerinin en son acıklı örnekleri olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:
 
"Anlaşmazlığın bütün tarafları Uluslararası İnsan Hakları Kanunu'na saygı göstermeli ve sivilleri korumalı. Sayısız insan hakları ihlalleri ve binlerce sivil cinayetine neden olanlar ve sorumlular bulunmalı."

aa

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,945 µs