En Sıcak Konular

Duma'da pazar yerine bombalı saldırı

17 Ağustos 2015 16:13 tsi
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer:"Esed rejimi ve Suriye'deki diğer gruplar tarafından gerçekleştirilen bu tarz saldırıları şiddetli bir şekilde kınıyoruz"

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Suriye'nin başkenti Şam'ın Duma ilçesinde 100'den fazla kişinin ölmesi ve 500'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili, "Esed rejimi ve Suriye'deki diğer gruplar tarafından gerçekleştirilen bu tarz saldırıları şiddetli bir şekilde kınıyoruz" dedi.

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Schaefer, Şam'da büyükelçiliklerinin kapalı olmasından dolayı saldırı ile ilgili olarak net bir bilgi almalarının zor olduğunu söyledi.

Schaefer, medyadan aldıkları bilgilendirmeye göre Esed rejimi tarafından Şam'ın Duma ilçesinde bir pazar yerine hava saldırısı sonrası ortaya çıkan görüntünün korkunç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ölü sayısının üç haneli rakamlara ulaştığı ve yaralıların sayısının da bilinmediği bildirildi. Esed rejimi ve Suriye'deki diğer gruplar tarafından gerçekleştirilen bu tarz saldırıları şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Suçsuz sivillerin bu tarz şiddetli saldırlara maruz kalmaları korku verici. Şunu umuyoruz ki Suriye'deki bütün taraflar siyasi çözümden başka hiçbir şeyin Suriye'nin yararına olmadığını anlarlar."

Suriye ordusuna ait savaş uçağının Şam'ın muhaliflerin kontrolünde bulunan Duma ilçesindeki pazar yerine dün düzenlediği saldırıda 100 kişi ölmüş, yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

AA



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs