En Sıcak Konular

Çipras 'önemli kararlara' hazırlanıyor

17 Ağustos 2015 12:04 tsi
Çipras 'önemli kararlara' hazırlanıyor
Yunanistan'da 20 Ağustos’tan sonra hızlı siyasi gelişmeler bekleniyor. İktidar partisinden farklı sesler yükselirken, erken seçim ihtimalinin arttığını belirtiliyor.

Yunanistan'da, yardım anlaşmalarını reddederek farklı bir ekonomi politikası vaadiyle iktidara gelen SYRIZA’nın Avrupalı kurumlarla yeni bir anlaşma imzalaması parti içinde bölünmelere neden olurken, erken seçim tartışmaları da yüksek sesle dillendirilmeye başladı.
 
Başbakanlık Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Avrupalı kurumlarla altı aylık müzakereler sonucunda varılan anlaşmayla ilgili mecliste yapılan oylamada SYRIZA’nın 40’ın üzerinde milletvekilinin hükümete karşı oy kullanmasının ardından Başbakan Aleksis Çipras’ın önemli kararlar almaya hazırlandığı belirtildi.
 
Hükümetin şu anda Avrupalı kurumlarla “Üçüncü Yardım Anlaşması”nın imzalanması ve bu kapsamda Yunanistan’a verilmesi beklenen kredinin ilk bölümünün tahsilatına odaklandığı ifade edilen açıklamada, Başbakan Aleksis Çipras’ın 20 Ağustos’tan sonra siyasi alanda yapacağı hareketleri belirlemek için bazı hükümet üyeleriyle bir araya geleceği ve ülkenin siyasi yaşamında "süratli gelişmeler yaşanacağı" belirtildi.
 
Erken seçim ihtimali artıyor
 
Bağımsız Yunanlılar Partisi’nin (ANEL) desteğiyle iktidarda bulunan Çipras hükümetinin, yeni anlaşmayla ilgili oylamadan sonra meclis çoğunluğunu yitirdiğini değerlendiren uzmanlar, Çipras'ın daha önce SYRIZA içinde bölünme olması durumunda iktidarı sürdürmesinin mümkün olamayacağı açıklaması yaptığına dikkate çekiyor ve ülkenin kısa zamanda yeni bir erken seçime sürüklenmesi olasılığının güç kazandığını ifade ediyor.
 
Başbakan Çipras, oylama öncesinde yaptığı açıklamada, SYRIZA’nın bazı milletvekillerinin hükümete karşı oy kullanmalarının kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayarak hükümetin meclis çoğunluğunu kaybetmesi halinde sonbaharda olağanüstü kongreye, daha sonra da erken seçime gideceği uyarısında bulunmuştu.

aa

 

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs