En Sıcak Konular

AK Parti’den bölgeye özel çalışma

17 Ağustos 2015 11:47 tsi
AK Parti’den bölgeye özel çalışma Koalisyon arayışlarına devam eden AK Parti, diğer yandan seçime dönük çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu ve Güneydoğu’da 7 Haziran genel seçimlerinde yaşanan oy kaybının nedenleriyle ilgili özel bir çalışma yapan AK Parti, olası bir seçimde bu bölgelerdeki adaylarının büyük bir kısmını değiştirecek.

Son seçimde özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki aday profilinden dolayı teşkilat ve tabandan eleştiri alan AK Parti, yeni seçime bu bölgelerdeki adaylarının büyük bölümünü değiştirerek gitmeyi planlıyor. Bu kapsamda Doğu ve Güneydoğu’daki oy kaybının önemli bir gerekçesi olarak dile getirilen “adaylar” konusu, özel bir ekip tarafından incelemeye alındı. Hem bölgedeki il başkanları hem de seçim işleri başkanları, Ankara’ya çağrılarak görüşleri, eleştirileri ve önerileri alındı. Oy kaybına yol açan etkenlerden, Çözüm Süreci’nde yapılan hatalar ve diğer unsurlar ayrıca değerlendirilirken, özellikle adaylar konusunda nasıl bir yol izleneceği üzerinde duruldu.

Dik duracak aday

Parti yönetimi, bölgede vatandaşın arasına girebilecek, bölge insanının içinden gelen, bölgede vatandaş tarafından sözüne itibar edilen ve özellikle terör örgütü ve uzantılarının tehditleri karşısında bir duruş sergileyebilecek isimler konusunda araştırma yapıyor. Bu amaçla eski milletvekilleri, geçmiş adaylar ve bölgenin önde gelen isimleri ve aileleriyle temasa geçilerek adaylar belirlenecek.

Kadınlar için özel ekip

Kadın kolları da bölgede kadınların yüzlerini tekrar AK Parti’ye döndürecek formül konusunda çalışıyor. Bu çerçevede bölgenin eski kadın milletvekilleri, kadın kolları il başkanlığı yapmış isimler ve gönüllü çalışmalara katılanlarla bir ekip oluşturulacak. Bu ekip, eskiden olduğu gibi “ev toplantıları” yaparak bölge desteğini alabilmek için uğraşacak. Ayrıca, bölgedeki sivil toplum örgütleri ve kadın kuruluşlarıyla özel toplantılar düzenlenecek.

 Star


Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,609 µs