En Sıcak Konular

Ek yerleştirme başvuruları başladı

17 Ağustos 2015 09:24 tsi
Üniversitelere ek yerleştirmeler için tercih başvuruları başladı. Tercihler 21 Ağustos'a kadar yapılacak.

Üniversitelere ek yerleştirmeler için tercih başvuruları başladı.
 
Adaylar, 2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmeler için tercihlerini 21 Ağustos'a kadar internet üzerinden bireysel olarak yapacaklar.
 
ÖSYS ek yerleştirme için tercih bildirim işlemi, 21 Ağustos saat 23.59'da sona erecek. Başvuru merkezlerinden veya ÖSYM Sınav koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak. Posta ile ÖSYM'ye gönderilen veya elden verilmek istenen tercih formları işleme alınmayacak.
 
2015-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurup tercih yapabilmek için 2015-ÖSYS'ye başvuru yapılmış olması ve hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekiyor. ÖSYS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değil.
 
Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek.
 
Ek yerleştirme için tercih ücreti 15 lira olacak. Ek yerleştirme için tercih ücretinin, tercih işlemi yapıldıktan sonra 17-24 Ağustos'ta yatırılmış olması gerekiyor. Bankadan ödeme işlemleri resmi iş günlerinde ve mesai saatlerinde yapılabilecek. Ek yerleştirme tercih ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos saat 23.59'da sona erecek. Süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamayacak. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacak.
 
Sağlık nedeniyle kayıt yaptıramayanlar için son gün
 
2015 ÖSYS yerleştirme sonucu yükseköğretim kurumlarına yerleşme hakkı kazanan fakat sağlık nedeniyle kayıt yaptıramayan öğrenciler için kayıtlar bugün sona erecek.
 
Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), 2015 ÖSYS sonuçlarına göre yükseköğretim kurumlarına yerleşme hakkı kazanarak sağlık nedeni ile kayıt yaptıramayan öğrencilere kayıt hakkı verilmişti.
 
Buna göre, 2015 ÖSYS sonucunda yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan, ortaöğretim kurumlarından mezun ancak sağlık nedeni ile kayıt yaptıramayan öğrencilerin, 2015 ÖSYS sonucunda kayıt hakkı kazandıkları ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru süreleri bugün mesai bitiminde son bulacak. Öğrencilerin başvuruda yükseköğretim kurumlarına sağlık durumlarını ibraz etmeleri gerekiyor.

aa

Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,536 µs