En Sıcak Konular

Teröre tepki sürüyor

17 Ağustos 2015 09:22 tsi
Türkiye'nin çeşitli illerinde, artan terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla yüzlerce kişinin katıldığı "teröre lanet yürüyüşleri" düzenledi.

Eskişehir'de, sosyal medya üzerinden haberleşerek toplanan bir grup, yaşanan terör olaylarına tepki yürüyüşü düzenledi.
 
Odunpazarı Hicri Seven Parkı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Askere, polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atarak, Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'a geldi.
 
Burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına açıklama yapan İsmail Işık, teröre tepki göstermek için bu yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.
 
Erzurum'da da teröre lanet yürüyüşü düzenlendi
 

Öte yandan Erzurum'da gar meydanı önünde toplanan çok sayıda vatandaş ülke genelinde artan terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla, ellerinde Türk bayraklarıyla, terörü lanetleyen slogan ve tekbirler eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden geçip Havuzbaşı meydanına yürüdü.
 
Meydanda toplanan vatandaşlar, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve dualar okudu.
 
Çanakkale'de de bir grup, yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi
 
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup üyeleri, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Polise, askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diye", "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan atarak kordonboyundan Morabbin Parkı'na kadar yürüdü.
 
Grup adına açıklama yapan Esra Akgün, vatanın birliğini ve bütünlüğünü desteklemek için bir araya geldiklerini belirterek, etkinliğe katılanların herhangi bir siyasi düşünceyle buluşmadığını söyledi.
 
Bursa'da vatandaşlar teröre tepki gösterdi
 
Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla "Polise, askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan atarak Fomara Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürüdüler. Burada İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak Fomara Meydanı'na gitti.
 
Grup adına açıklama yapan Nurgül Şahin, yaşanan terör saldırılarından dolayı üzgün olduklarını söyleyerek, "Bayram geliyor, şehitlerimizin çocukları kimin elini baba diye öpecek? Pusu kuran hainler en kısa zamanda cezalandırılmalı. Biz tek vatan, tek bayrak diyerek burada toplandık. Ben kadın olduğum halde ordunun beni askere almasını istiyorum, askerlerimizin yemeğini de yaparım bulaşıklarını da yıkarım, çayını da dağıtıp gerekirse onlarla omuz omuza savaşırım" diye konuştu.
 
Antalya'da da bir grup teröre tepki yürüyüşü düzenledi
 
Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup, Cumhuriyet meydanına kadar yürüyerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Hepimiz Mehmetçiğiz" şeklinde sloganlar attı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Denizli'de yaklaşık 2 bin kişi terör olaylarını protesto etti
 
Terhisinin ardından helikopterle nakledilirken teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen piyade er Doğan Acar'ın Akhan Mahallesi'ndeki baba evinin önünde buluşan vatandaşlar, araçlarla konvoy oluşturarak Delikliçınar Meydanı'na geldi.
 
Meydanda şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar İstiklal Marşı okudu.
 
Denizli Valiliğine kadar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, daha sonra Denizli Tugay Komutanlığına ilerledi.
 
Kayseri'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar terörü lanetledi
 
Sarıoğlan ilçesinde, belediye binası önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları, terörü lanetleyen slogan ve tekbirler eşliğinde Palas Mahallesi Meydanı'na yürüdü.
 
Yürüyüşü organize eden Engin Toy konuşmasında terörü lanetleyerek, "Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse yıkamayacaktır ve yıkmaya da cesaret edemeyecektir. Bugün Sivas’ta baba ocağına terörün lanetli gölgesi düştüyse, bugün Diyarbakır’da bayraklar tabutlara sarılıyorsa bu sadece Sivas’ın, Diyarbakır’ın değil bütün ülkemizin acısıdır" şeklinde konuştu.
 
İstanbul'da da teröre tepki gösterildi
 

Galata Kulesi önünde bir araya gelen grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı pankart açarak yürümeye başladı.
 
İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Meydanı'na sloganlar atarak yürüyen grup adına açıklama yapan Şerif Akyüz, son günlerde yaşanan terör olaylarının kendilerini üzdüğünü söyledi.
 
Devletten gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Akyüz, "Lazı, Çerkezi, Kürdü, Abazası milletçe bir aradayız. Türkiye'de yaşayan bütün halklar buradadır. Bu vatan asla ve asla bölünmeyecek. Ne mutlu Türküm diyene" ifadelerini kullandı.
 
aa


Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,462 µs