En Sıcak Konular

Teröre yerli istihbarat ve füze darbesi

17 Ağustos 2015 09:00 tsi
Teröre yerli istihbarat ve füze darbesi Türkiye’nin ilk defa tamamen yerli istihbarat bilgileri, yeni geliştirilen füze ve araçlarla düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK ağır darbe aldı.

Suruç’taki saldırı sonrası Ceylanpınar’da iki polisin şehit edilmesiyle yurt içi ve dışında başlatılan operasyonlarda terör örgütü PKK’ya ağır darbe vuruldu. Türk insansız hava araçları ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler, yeni geliştirilen füze ve araçlar operasyonlardaki başarıyı katladı. Kandil bölgesindeki Zengele kampına düzenlenen operasyonda terör örgütünün uyuşturucu ve para deposu yandı. Maddi olarak büyük zarar gören PKK’nın militan kadrosu da operasyonlarda ağır yara aldı.

800 terörist öldürüldü

 Sadece Kandil bölgesine düzenlenen hava operasyonlarında 390 teröristi öldürüldü, 400 terörist yaralandı. TSK, PKK’ya ait silah ve mühimmat depoları, sığınaklar, barınaklar, depo ve mağaraların bulunduğu 190 hedefi lazer güdümlü füzelerle tamamen yok etti.  Operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı da toplam 800’e ulaştı. Suriye’de de DAEŞ hedefleri yerle bir edildi. Hava operasyonlarıyla eşzamanlı olarak da içeride DAEŞ-PKK-DHPK/C unsurlarına Türkiye’nin birçok yerinde operasyonlar düzenlendi.

Yerli füzeler kullanıldı

TSK, bu operasyonlarda son dönemde birbiri ardına geliştirilen yerli silah, füze ve araçları da kullandı. Özellikle yerli insansız hava araçları (İHA) ile 24 saat Kuzey Irak’taki PKK kamplar takip edilerek teröristler kıskaca alındı. Türk mühendisler tarafından tasarlanan Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM), Nüfus Edici Bomba (NEB) ve TOROS 230/260 ile Suriye topraklarındaki DAEŞ hedefleri bombalandı. Türkiye’nin gurur kaynağı olan bu füzeler ilk defa gerçek bir operasyonda kullanılarak başarısını ortaya koydu.SOM füzesi, F16 uçakları tarafından terör örgütü PKK’ya ait lojistik merkezler, barınaklar ve depoları yok etmekte de kullanıldı.

Dünyada tek

Yerli üretim olan NEB füzesi, ardışık delici harp başlığına sahip dünyanın ilk ve tek uçak bombası olma özelliği taşıyor. Özelliği bakımından yeraltındaki 2,1 metre kalınlığındaki beton sığınakları bile yok edebilen NEB füzesi, F-16 uçakları tarafından ilk defa PKK’ya ait Türkiye sınırına yakın sığınaklara ciddi miktarlarda ağır silah yığınağı yapmasına dair istihbarat üzerine kullanıldı.

Ahmet Fatih Erturan - Star

Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,198 µs