En Sıcak Konular

Öyle bir göreve getirildi ki...

17 Ağustos 2015 08:43 tsi
Öyle bir göreve getirildi ki... İsrail, BM Daimi Temsilciliği'ne Mavi Marmara krizinde Meclis kürsüsünden akıl almaz bir konuşma yapan Danny Danon'u getirdi.

İsrail'de Başbakan Benjamin Netanyahu'nun liderliğindeki aşırı sağcı koalisyon hükümeti BM'de görev süresi dolan Daimi Temsilci Ron Prosor'un yerine çok tartışmalı bir atama gerçekleştirdi.

Halen kabinede Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yapan Netanyahu'nın partisi Likud'dan Danny Danon, İsrail'in BM Daimi Temsilcisi olarak açıklandı. Ülkenin en uç görüşlere sahip siyasetçilerinden biri olarak bilinen Danon'un ataması İsrail'de gündeme bomba gibi düştü.

MUHALEFET: ŞOKTAYIZ

Muhalefet 'şoktayız' diyerek tepki gösterdi. 'Bu topraklarda sadece tek bir devlet yaşayabilir' diyerek Filistin devletine karşı çıkan, iki devletli barış formülünü temelden reddeden, hatta Batı Şeria’nın da İsrail topraklarına katılması gerektiğini savunan Danon, daha önce Obama'nın Ortadoğu politikalarını da çok ağır sözlerle eleştirmişti. 44 yaşındaki siyasetçi, 6 yıldır Netanyahu'ya karşı parti içinde muhalefet eden ve kurultayda Başbakan'ın karşısına rakip olarak çıkan bir isim. Danon, Savunma Bakan yardımcılığı görevi yaptığı Gazze operasyonu sırasında Netanyahu ile ters düşünce görevden alınmasıyla da gündeme gelmişti.

Türkiye ise bu aşırı sağcı siyasetçiyi, 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mayıs 2010'daki Mavi Marmara gemisi baskınından sonra Meclis kürsüsünden okuduğu açık mektup ile hatırlıyor.

'ÖZÜR DİLİYORUZ SADECE 9 TÜRK TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜK'

Danny Danon, Türkiye'nin olay sonrasında tazminat ve özür talep etmesine karşılık kürsüye çıkarak şu konuşmayı yapmıştı:

İsrail Devleti adına sizden özür diliyoruz ki Türk hükümetinin desteğiyle teröristler o gemiye silah yükleyip yola çıkmadan önce yeterince önlem alamadık. Özür diliyoruz ki, komandolarımız gemiye çıkıp da silahlı direnişle karşılaştıklarında hala temkinli davranıp hemen kurşunlarını kullanmadılar. Özür diliyoruz ki gemideki sivilleri göz önünde bulunan komandolarımız dikkatli davranıp sadece 9 teröristi öldürdü. Eğer o gemide teröristlerin olduğunu önceden biliyor olsaydık gemide askerlerimizin hayatını tehlikeye atacak herkesin öldürülmesi emri verilmeliydi. Gemideki geriye kalan terör destekçilerini cinayete teşebbüsten yargılamak yerine serbest bırakıp bir de dönüş masraflarını karşıladığımız için bir özür daha dilemek istiyoruz.
 
 Netanyahu Mart 2013'te Erdoğan'ı arayarak İsrail adına özür dilerken Danon, Mavi Marmara olayı sonrası kurbanların yakınlarına ödenmesi konuşulan tazminatı, 'teröre boyun eğmek' olarak tanımlamıştı.

Akşam


Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs