En Sıcak Konular

Başbakan Davutoğlu ile Bahçeli görüşecek

16 Ağustos 2015 19:28 tsi
Başbakan Davutoğlu ile Bahçeli görüşecek AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine MHP lideri Bahçeli ile yarın bir araya gelecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 9 Temmuz'da 63. Hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu, bu görevi devraldıktan sonra sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü.

Bu görüşmelerde,  Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, koalisyon kurmak amacıyla görüşmelere başlama kararı alırken, daha sonra AK Parti ve CHP heyetleri, 5 ayrı oturumda, 35 saat süren istikşafi görüşmelerde bulundu. İstikşafi görüşmelerin tamamlanmasının ardından,Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta ikinci kez bir araya geldi. 13 Ağustos'ta bir kez daha görüşen iki lider arasında ortak hükümet kurma konusunda anlaşma sağlanamadı. Davutoğlu, bunun üzerine, aynı gün MHP ile temasa geçti.

Ahmet Davutoğlu'nun randevu talebine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den olumlu yanıt gelirken, görüşmenin 17 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te yapılması kararlaştırıldı.

Davutoğlu, çok seçenekli teklifle gidecek

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yarın yapacağı görüşme öncesinde partisinin MHP heyetiyle çalışmaları gözden geçirdi.

Hazırlıklarını tamamlayan Davutoğlu, Bahçeli ile "hiçbir ön yargı olmadan oturup konuşmayı" planlıyor.

İki partinin ortak ve uzlaşabileceği noktalara dikkat çekmesi öngörülen Davutoğlu'nun, görüşmede, "ortak ve uzlaşılan konular çerçevesinde hükümet kurmak veya seçime gitmek de dahil birçok seçeneği" gündeme getirmesi bekleniyor.

Görüşme öncesi toplantı

Bu arada, Başbakan Davutoğlu'nun, hükümet kurma süreci kapsamında partisinin MHP heyetinde yer alan isimlerle bir araya geldiği öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda, AK Parti'nin MHP heyetini kabul etti.

Dün gerçekleşen kabulde, Başbakan Davutoğlu'nun yarın TBMM'de  MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli ile yapacağı görüşmeyle ilgili değerlendirme yapıldığı öğrenildi.

AA 



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,610 µs