En Sıcak Konular

MÜSİAD: Keşke Malezya gibi olabilsek

29 Eylül 2007 16:11 tsi
MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kurucu Başkanı ve Uluslararası İş Formu (IBF) Başkanı Erol Yarar, “Keşke krizden çıkıp ekonomik sıçramayı başarmış Malezya gibi olabilsek” dedi.

MÜSİAD Adana Şubesi’nce Seyhan Oteli’nde iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe, Erol Yarar’ın yanı sıra Adana Müftüsü Mehmet Barış, Vergi Dairesi Başkanı Fatih Acar, Defterdar Tamer Utkucu, TEDAŞ Bölge Müdürü Mahmut Nimet Dalkır ile il müdürleri, iş adamları ve davetliler katıldı. Yemekten sonra konuşan MÜSİAD Adana Şube Başkanı Mehmet Aygün, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından şimdi de hükümetin sivil bir anayasa yapma hazırlığına dönük tartışmaların başladığını, yeni Anayasanın Türkiye için hayırlı olacağına inandığını söyledi. Kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini de savunan Aygün, Türkiye’nin Malezya’ya dönmeyeceğini kaydetti.

MALEZYA OLUR MU?
Ardından konuşan Erol Yarar, ‘Global Kaos ve Müslüman İnsan’ konulu bir konuşma yaptı. ‘Türkiye Malezya olur mu?’ tartışmalarına değinen Yarar, bazı kesimlerin fikir analizi yapma yerine slogan ürettiğini, son günlerde ‘mahalle baskısı ve Türkiye Malezya olur mu?’ gibi tartışmaların başlatıldığını savundu. Bu tartışmaların başlamasının iki nedeni olduğunu belirten Yarar, “Bunların birisi içerdeki art niyetliler, diğeri de Türkiye’nin güçlü olmasını istemeyen sürekli kaos içinde olmasını bekleyen ve içerdekilere dışardan akıl vermeye çalışanlardır. Bunu yazanlara baktığımda denizlerinin bittiğini görüyorum. Bunlar ‘Bir şey söyleyeyim de ortalık karışsın’ diye düşünüyorlar. ‘Mahalle baskısı’ diyenlerin asıl kendileri baskı yapıyor. Şimdi bunlar ‘Türkiye Malezya olacak’ diye Malezya’yı keşfetmeye çalışıyorlar. Bunlar Malezya cahilleri” dedi.

Türkiye’nin Malezya gibi olmasını istediğini anlatan Yarar, şöyle devam etti:

“Malezya’nın yüzde 55’i Müslüman Mali ırkı, yüzde 35’i Çinli ve yüzde 10’u da Hindu ırkından. 3 ayrı millet ve 3 farklı dine mensup bir ülke. Her dinin mensubu kendi dinini rahatça yaşıyor. Kimse bir başkasının dinine karışmıyor. Bu ülkede başörtüsü diye bir tartışma da yok. Kriz döneminde en büyük ekonomik sıçramayı yapmış, dünyada parlayan bir yıldız. Türkiye keşke Malezya gibi olabilse.”

Yarar, konuşmasının ardından geçmiş dönemde şube başkanlığı yapanlara plaket verip, MÜSİAD’a yeni katılan üyelere rozet taktı.
Hurriyet



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs