En Sıcak Konular

Muhtarlardan teröre tepki

16 Ağustos 2015 12:20 tsi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan terör olaylarına muhtarlar tepki gösterdi.

Hükümet Konağı önünde toplanarak terörü kınayan köy ve mahalle muhtarları, ilçede yaşanan terör olaylarda provokatörlerin varlığına dikkati çekti. İlçe halkına "oyuna gelmeyin" mesajını ileten muhtarlar, olaylara karışan gençlere şu sözlerle seslendi:
 
"Halkın katline ve kanına susamış savaş sevdalılarına 'dur' deyin, oyunlarına alet olmayın. Silvan halkını şer odakların deneme tahtası durumuna düşürecek hadiselere imkan vermeyin ve ülkede cirit atan provokatörlerin ekmeğine yağ sürecek davranışlara girmekten kaçının."
 
Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, grup adına yaptığı açıklamada, Silvan'ın çatışmadan, savaştan, kardeş katlinden büyük yaralar almış fakat her seferinde küllerinden yeniden doğmayı başarmış bir kent olduğunu belirtti.
 
Halkın huzurunu bozmaya çalışanlara "artık yeter" denilmesi gerektiğini söyleyen Ateş, "Bugün bu çağrımızı yenileme ihtiyacını hissetmekte ve Silvan halkı adına çatışma içerisindeki bütün kesimlere, fark gözetmeksizin, silahların geri çekilmesini ve sorunların çözümünün söz, diyalog, muhabbet olacağını bir kez daha yüksek bir sesle ifade ediyor, artık yeter diyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Barikat ve hendek çalışmaları son bulsun"
 
Ateş, terör örgütü mensuplarına cadde ve sokaklara hendek açılması ve barikat kurulmasının da yanlış olduğunu dile getirdi. Murat Ateş, şunları söyledi:
 
"Cadde ve sokaklarımızda kurulmuş barikatların, hendeklerin, hayatın günlük olağan akışını bozan tavır ve davranışların son bulması, ilçemizde vuku bulan bu hadiselerin silahsız ve çatışmasız bir şekilde bitmesi için üzerinde sorumluluk olan kamu yöneticilerimizin, siyasi parti ve teşkilat mensuplarının, kanaat önderlerinin bir araya gelerek şiddetsiz bir çözümü esas alan bir diyalog zemini oluşturmalarının elzem olduğunu düşünüyoruz."
 
Çözüm Süreci'nin yeniden başlatılmasını isteyen Ateş, Çözüm Süreci'nin istenildiği zaman kaldırılabilecek bir şey olmadığını, çözümün bittiği yerde çözümsüzlüğün başlayacağını aktardı.
 
Çatışmalı ortamın ülkeyi onlarca yıl geriye götüreceğini bildiren Ateş, "Üç yıllık Çözüm Süreci döneminde cenazelerin gelmemesi kimleri rahatsız etmiştir. Kimler bugün askerin, polisin, gerillanın cenazeleri karşısında perde arkasından kıs kıs gülmektedir? Ana kuzularının kanı, kimin şerbetinde şeker olmaktadır? Farkına varmasını istediğimiz şey; Silvan halkı, yaşadığı üzücü hadiselerden, geçmiş tecrübesinden bu soruların cevaplarını bulmakta çok fazla zorlanmamaktadır" dedi.

aa


Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,160 µs