En Sıcak Konular

Ekonomik vaatler ön planda olacak

16 Ağustos 2015 11:28 tsi
AK Parti, düşük gelirliler, taşeron işçiler ve emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir seçim beyannamesi için hummalı bir çalışma yürütüyor.

AK Parti, muhtemel bir seçimde nasıl bir yol izleneceğine dair çalışmaları başlattı. Yüzde 9'luk oy kaybının sebeplerini tespit etmek için de geniş çaplı bir analiz çalışması yaptı. Özellikle ekonomik vaatlerin yetersizliğine dikkat çeken AK Parti kurmayları, “AK Parti 7 Haziran'da ilk kez yapacaklarını değil yaptıklarını anlattı. Bu seçimlerde milletin beklentisine cevap verememiş olabiliriz” görüşünü dile getiriyor. Özellikle, emeklilerin durumu, taşeron çalışanlar ve alt gelir düzeyindeki toplum kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek icraatlarda eksiklik tespit eden AK Parti yönetiminin bu kez farklı bir strateji izleyeceğinin ilk işaretleri de ortaya çıktı. Öncelikle, binlerce öğretmeni ilgilendiren ve tepki çeken rotasyon uygulamasından vazgeçildi. Ardından öğretmenlerin eş durumu ile ilgili tayin şartlarında da esneklik getirdi.

Seçimlerden önce emeklilere 100 lira seyyanen zam veren hükümet, bunun vatandaş nezdinde yeterince anlatılamadığı kanaatine de vardı. Söz konusu zammın CHP'nin emekliye iki ikramiye sözünün gölgesinde kaldığı düşüncesinden hareketle, yeni bir seçimde öncelikle bu zammın yıllık bin 200 lira olarak yansıyacağına vurgu yapılacak. Ayrıca Kurban Bayramında, emeklilere bir kurban parası ödenmesinin de gündeme gelebileceği belirtiliyor. Memurlara 2016 için önerilen yüzde 4+4, 2017 için yüzde 3+3 zam teklifini de artırabileceği belirtiliyor.

AK Parti ayrıca özellikle kıl payı milletvekili kaybedilen iller için yeni adaylar belirleyecek. Bazı bakanların seçim bölgelerinin değiştirilmesi uygulamasından da vazgeçilebileceği belirtiliyor.

Türkiye


Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs