En Sıcak Konular

İdam kararı temyize götürüldü

16 Ağustos 2015 10:19 tsi
İdam kararı temyize götürüldü Mursi'nin avukatı devrik cumhurbaşkanına verilen ölüm cezasının temyizi için bugün mahkemeye başvurdu.

Mısır'ın Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Haziran ayında verilen müebbet hapis ve ölüm cezaları, Mursi'nin avukatları tarafından temyize gönderildi.

İhvan'ın savunma heyeti Mursi ve İhvan lideri Bedii ile diğer ihvan yetkilileri hakkında verilen idam ve müebbet hapis kararları için temyiz başvurusunda bulundu.

Daha önce yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiyye Olayları" adıyla bilinen davada da 20 yıl hapse mahkum edilen Mursi "Katar adına casusluk" ve "yargıya hakaret" suçlamasıyla tutuklu bulunuyor.

Etkili din adamı Yusuf El-Karadavi olmak üzere 90'dan fazla ihvan üyesi gıyaben ya vicahen idama mahkum edilmiş durumda.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) savunma heyetinin, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan lideri Muhammed Bedii ile diğer teşkilat yetkilileri hakkında verilen idam ve müebbet hapis kararları için temyiz başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Savunma heyeti başkanı Abdulmunim el-Maksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda "casusluk" ve "Hapishaneler Baskını" olarak bilinen davalardan, aralarında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan lideri Muhammed Bedii'inde bulunduğu İhvan yetkilileri hakkında verilen idam kararları ve müebbet hapis cezalarıyla ilgili olarak bugün temyiz başvurusunda bulunduklarını söyledi.

Kahire Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Haziran'da Mısır'da kamuoyunda "Hapishaneler baskını" olarak bilinen davada, Mursi'nin yanısıra Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, İhvan Rehberlik Konseyi Yardımcısı Reşad el-Beyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Muhammed Saad el-Katatni, İhvan'ın ileri gelenlerinden İsam el-Aryan ve gıyaben yargılanan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ile Mursi dönemi Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud'un yer aldığı yaklaşık 100 kişinin idamına hükmetmişti.



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,468 µs