En Sıcak Konular

Erdoğan’ın oynadığı at doğru mu?

29 Eylül 2007 14:59 tsi
Erdoğan’ın oynadığı at doğru mu? Başbakan Erdoğan’ın ABD temasları bugün sona eriyor. Temaslardan akıllarda kalan üç kare var. O karelerden üçüncüsünde Erdoğan, ABD’nin bir sonraki başkanı olacağını düşündüğü aday ile yakın diyalog kurdu. Peki, Erdoğan’ın oynadığı at do

Başbakan Erdoğan’ın ABD temasları bugün sona eriyor. On günlük ziyaretten akıllarda üç kare kaldı. Malezya tartışmasını Ağustos ayında dile getiren Richard Holbrooke’un Başbakan Erdoğan’ın yanında özür dilediği o görüntüler  hafızalara kazınanlardan…  Ve tabi Erdoğan’ın İsrail Dışişleri Bakanı Livni ile konuşmaları… 

Hafızalara kazınan diğer kare ise Erdoğan’ın, Demokratların ABD Başkan aday adayı Hillary Clinton ile kurduğu sıcak diyalog.

Senatör Hillary Clinton, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılarak bir konuşma yaptığı Waldorf Astoria otelinde Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ''Geleneksel Dostluk Yemeği''nde bir konuşma yaptı.

Senatör Clinton ikincisi düzenlenen dostluk yemeğine katılmaktan büyük onur duyduğunu belirttiği konuşmasında, iki ülke ve halklar arasındaki dostluk köprüsünün giderek güçlendiğini söyledi.

Yemeğe katılanlar arasında başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Türk hükümetinin değerli üyelerinin olduğunu belirten Hillary Clinton, ''Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum, kendisinin mevcudiyetinde Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler güçlendi ve güçlenmeye devam edecek'' dedi.

Eşi Bill Clinton ABD başkanıyken Türkiye'ye kızlarıyla birlikte geldiklerini hatırlatan Senatör Clinton, o zaman kendilerine gösterilen harika karşılamadan duyduğu memnuniyeti unutamadığını belirtti. Türkiye'yi Marmara depreminin hemen ardından da ziyaret ettiklerini söyleyen Clinton, pek çok Türk insanıyla tanıştıklarını ve acılarını paylaştıklarını söyledi.

Clinton'un, ''first lady'' sıfatıyla Beyaz Saray tarihinde iftar yemeği veren ilk başkan eşi olduğunu söylemesi, salondan büyük alkış aldı. Ramazan ayının ortak değerlerinin insanları bir araya getirdiğini belirten Clinton, insanların arasında farklıklardan çok benzerlikler, ortak değerler olduğunun anlaşılması, farklılıklara da saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Üstelik bundan ibaret değil. ABD eski Başkanı eş Clinton Erdoğan için dünyanın en iyi politikacısı derken, aday adayı Hillary Clinton Erdoğan’ın konuşmasını dikkatle dinledi ve konuşma bitene kadar merdivenlerin yanında bekledi

Başbakan Erdoğan ve AK Parti yönetiminin olası ABD Başkanıyla sıcak ilişkileri dikkatlerden kaçmıyor. Bush-Erdoğan ilişkisinde mesafe artarken, bir sonraki yıl seçimleri kazanacağına kesin gözüyle bakılan demokrat adaylar ile önemli bir diyalog geliştiriliyor. Yani Erdoğan olası yeni ABD başkanıyla dostluk kuruyor.

Ancak mesele şu ki Erdoğan iki adaydan birisiyle diyaloğunu geliştiriyor. Demokratların diğer aday adayı Obama ile henüz temasa geçilmiş değil. Oysa yapılan son tahminlerde Obama’nın başkan adaylığı için şansının Clinton’dan biraz daha yüksek olduğu dile getiriliyor. Şimdi soru şu: Erdoğan’ın oynadığı at doğru mu?

www.iyibilgi.com



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs