En Sıcak Konular

Ankara merkezli 'Paralel Yapı' davasında 5 tahliye

12 Ağustos 2015 22:04 tsi
Emniyetteki "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin, bazı kişilerin yasa dışı dinlendiği iddiasıyla 54 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında 5 sanığın tahliyesine karar verildi.

Emniyetteki " Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin, aralarında siyasetçi, gazeteci ve polis müdürlerinin de bulunduğu bazı kişilerinyasa dışı dinlendiği iddiasıyla 54 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında 5 sanığın tahliyesine karar verildi.
 
Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı yapılan duruşmaya, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcıları Muharrem Durmaz ile Hami Güney'in de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu, 14'ü tutuksuz 24 sanık ve avukatları ile müştekilerden bazıları katıldı.
 
Duruşmada, tutuklu sanıklar Aydın Altunkaya, Fatih Doğan, Hakan Kirpi, Hami Güney, Muharrem Durmaz, Murat Akkul, Mustafa Çelik, Mutlu Çil, Özgür Öztürk ile Selat Öztürk'ün savunmaları alındı.
 
Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, tahliyelerini talep etti.
 
Mahkeme, Aydın Altunkaya, Fatih Doğan, Murat Akkul, Mutlu Çil ile Özgür Öztürk'ün tahliyelerine, diğer sanıkların ise tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
 
Sanık avukatlarının, savunma sırasında bazı isimlerin deşifre edilecek olması, anlatılacak istihbarat bilgilerinden sonra terör örgütlerinin istihbarata karşı koymak için yeni taktikler geliştireceğini ileri sürmesi nedeniyle duruşmanın kapalı yapılması kararı alınmıştı.
 
İstenen cezalar
 
İddianamede sanıklardan, istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ile eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven'e "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", emniyet mensubu 48 kişiye de "suç örgütüne üye olma" suçlamaları yöneltildi.
 
Sanıkların tamamının "resmi belgede sahtecilik", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "iftira" suçlarından da cezalandırılmaları istenen iddianamede, TİB görevlileri Fikret Özdemir, Adem Altındağ ve Yaşar Yılmaz'ın da "suç örgütüne üye olmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

aa
 

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs