En Sıcak Konular

CHP'den milletvekillerine ''koalisyon'' broşürü

12 Ağustos 2015 18:04 tsi
CHP, parti genel merkezinde gerçekleştirilen grup toplantısında milletvekillerine, "CHP'nin koalisyon ilkeleri ve Türkiye'nin 5 temel sorunu" başlıklı broşür dağıttı.

CHP, parti genel merkezinde gerçekleştirilen grup toplantısında, milletvekillerine, "CHP'nin koalisyon ilkeleri ve Türkiye'nin 5 temel sorunu" başlıklı 19 sayfalık bir broşür dağıtıldı.
 
CHP'nin koalisyon için açıkladığı 14 ilkeye yer verilen broşürde, Türkiye'nin dış politika, ekonomi, Anayasa, eğitim ve toplumsal barış konularında sorun yaşadığı ifade edildi.
 
"Beklenen atılımların yapılması, demokrasinin sağlam temellere oturtulması, yurttaşların refah ve özgürlüğünün geliştirilmesi için kurulacak koalisyon hükümetinin, yüksek profilli, 4 yıllık süreyle iktidarda kalmayı hedefleyen, güven ve samimiyetin bulunduğu bir yapıda olması gerektiği" belirtilen broşürde, şunlara yer verildi:
 
"Kurulacak koalisyon hükümeti yüksek profilli, içeriye ve dışarıya güven veren bir yapıda olmalı, 4 yıl süreyle iktidarda kalmayı hedeflemeli. Koalisyon hükümeti, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda alınması gereken bazı kararları büyük bir cesaret ile almak zorunda. Kısa vadeli politik hesaplarla, yapısal bir dönüşüm hayata geçirilemez. Uzun soluklu olmayan ve sadece günübirlik ihtiyaçları karşılamak için kurulan bir hükümet, koltuk pazarlığından öteye gidemez, istikrar sağlayamaz. Böyle bir hükümette birileri makam sahibi olabilir ama kaybeden Türkiye olur."
 
"Güven ortamı sağlanmalı"
 
"Toplumsal kutuplaşmayı aşmak, oluşan ön yargıları yıkmak, Türkiye'nin özlem duyduğu huzur ve barış ortamını önce siyasette sağlamak için, koalisyon ortaklarının, gereken güven ortamını sağlaması gerektiğine" işaret edilen broşürde, "Türkiye'nin sorunlarının çözülmesi için samimiyetle gayret sarf edilmesi" de istendi.
 
CHP'nin Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bu kritik süreçte, "önce Türkiye" diyerek, cesaretle adım attığı vurgulanan broşürde, şunlar kaydedildi:
 
"Karşı karşıya olduğumuz sorunları çözmek için, ilkeler üzerinde uzlaşmış, yüksek profilli, yapısal dönüşüm odaklı ve topluma güven verecek bir hükümet kurulmasında uzlaşılması halinde, CHP, tarihi sorumluluğunu yerine getirecektir."

aa



 

Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs