En Sıcak Konular

TİKA’dan Senegal'e tıbbi malzeme desteği

11 Ağustos 2015 15:50 tsi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Senegal'deki bir hastaneye göz hastalıklarının tedavisi ile ilgili tıbbi malzeme yardımı yaptı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Aristide Le Dantec Hastanesi'nin Oftalmoloji Kliniği'ne, Kapasite Artırımı Projesi kapsamında tıbbi malzeme yardımı yapılarak oftalmoloji konusunda uzman Türk doktorlarının katılımı ile mesleki eğitim programı düzenlendiği belirtildi.

Proje kapsamında Aristide Le Dantec Hastanesi'nin Oftalmoloji Kliniği'ne, modern göz ameliyatları için kullanılan bir fako cihazı, çeşitli cerrahi malzemeler ve ilaç temin edildi.

Projenin ikinci ayağında ise,  sivil toplum kuruluşu işbirliğinde oluşturulan Türk doktorları ekibi tarafından, TİKA’nın desteği ile temin edilen fako cihazının kullanılması ve modern göz ameliyatı teknikleri üzerinde, Senegalli doktorlara yönelik uygulamalı eğitim programı düzenlendi. TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Aristide Le Dantec Hastanesi Müdürü Aissatou Sy Ndiaye, TİKA'nın yaptığı teknik yardımın kendileri için çok değerli olduğunu ve bu projenin Senegal'de tıp alanında gerçekleştirilecek diğer projelere örnek teşkil edeceğini ifade ederek, yakın zamanda Senegal hastaneleri'nin Türk hastanelerinin deneyiminden faydalanmak istediklerini belirtti.

Dantec Hastanesi 1890 yılında başkent Dakar'da kurulmuş olup, 1000 yatak kapasitesiyle günümüzde Senegal'in en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyor.

AA



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,471 µs