En Sıcak Konular

Alaton'un sözleri kadınları kızdırdı

29 Eylül 2007 08:40 tsi
Alaton'un sözleri kadınları kızdırdı İşkadını Leyla Alaton'un “Kızlar ekonomik özgürlüğünü kazandıktan sonra örtünüp örtünmemeye karar versin. Mesele paradır. Türkiye'de para getirdikten sonra kız bilmem ne olsa kabul görüyor” sözleri kadınları şaşırttı

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton'un, “Gençler ekonomik özgürlük kazandıktan sonra kapanıp kapanmayacağına karar versin. Mesele paradır. Türkiye'de para getirdikten sonra kız bilmem ne olsa kabul görüyor” şeklindeki sözleri kadınların tepkisine neden oldu. Kadın kuruluşlarının temsilcileri yapılan araştırmaların ve yaşanan pek çok örneğin kadınların kendi iradesiyle, hatta bazen ailelerin karşı çıkmasına rağmen örtündüklerini ifade ederek, Alaton'un kastı aşan sözler sarfettiğini söylediler.

PARA DIŞINDA KRİTERLERİ YOK

Av. Kezban Hatemi: Bu sözler bence kastı aşan sözler. Yoksa insanlığa hakarettir. Leyla Alaton her zaman her dakika böyle konuşan bir kişi olmadığı için kastı aştığını düşünüyorum. Çok uzun süredir para dışında kriterler yok oldu. Leyla Alaton bile bunun tesirinde kaldıysa acınacak bir şeydir. Yeryüzü kurulduğundan beri böyle alacalı yaldızlar içinde sunulan şeyler vardır, bir de para dışında değerler vardır. İnsanlık bu para dışındaki değerlerle ölçülür. Başörtüsünün böyle bir şeyle alakası yoktur. Başörtüsüyle ilgili spakülatif ve popülist yaklaşımların bilimsel bir geçerliği yoktur. Başörtüsü konusunda bir mahalle baskısı yok. Böyle bir baskı olmasına imkan yok, bir aile içinde hem başı açık hem başı kapalı görebiliyoruz.”

AKSİ YÖNDE DE BASKI OLABİLİR

İLKDER Genel Başkanı Özden Sönmez: “Bu açıklamalar Türk aile kültürüne aykırı. 'Parayı kazansın da nereden kazanırsa kazansın' mantığı Türk Müslüman kültürüne tamamen aykırıdır. Aksi yönde baskı da olabiliyor. Anneler babalar kızlarının başını açmasını isteyebiliyorlar veya çocuklar asker olacağım diyerek annelerinin başlarını açmasını isteyebiliyorlar.”

Mazlum-Der Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dilek Erdem Özbek: “Bu insanlar güya kadın hakları savunuculuğu yaparken, kadını en çok eziyorlar, kadını parayla ölçüyorlar.”

KADIN ERKEK HERKESE HAKARETTİR

Başkent Kadın Platformu Genel Sekreteri Nesrin Semiz: “Türk kültürüne Türk ananesine bir hakarettir. Bu sadece kadınlara değil erkeklere de herkese bir hakarettir. Özür dilemelidir. Bu açıklamalarla başörtülü kadınlar rüştünü ispat edememiş, kendi iradeleri olmayan insanlar olarak gösteriliyor.”

Herşeyin başı paradır anlayışı doğru değil

AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın: “İnançların paraya indirgenmesini ve bununla ölçülmesini uygun görmüyorum. Herkesin kişiliğinin yapılanmasında ailesinin etkisi vardır. Bu olumlu ya da olumsuz olur ama mutlaka etkisi vardır. Alaton'un kişiliğinin belirlenmesinde de ailesinin mutlaka etkisi vardır. Kapanırsa kötüdür açılırsa iyidir ya da açılırsa iyidir kapanırsa kötüdür mantığı da yanlıştır. Alaton'un söylediklerine göre, her şeyin başı paradır. Önce parası olsun sonra karar verir görüşlerini doğru bulmuyorum.”

yeni şafak



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs