En Sıcak Konular

ABD'den PKK'ya silah bırakma çağrısı

11 Ağustos 2015 09:40 tsi
ABD'den PKK'ya silah bırakma çağrısı ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, PKK'ya saldırılarını sonlandırarak siyasal sürece dahil olmaları çağrısında bulundu.

Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarından rahatsızlık duyup duymadıkları yönündeki bir soru üzerine Kirby, "Türkiye'nin terörist saldırılara karşı kendini savunma hakkı var. Şunu da ekleyebilirim ki, PKK'ya saldırılarını sonlandırarak siyasal sürece dahil olmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'de herkesin DAEŞ'e karşı yoğunlaştığını belirterek "Suriye'nin bütünlüğünü değiştirecek herhangi bir şeyle ilgilenmiyoruz" dedi.

 Kirby, günlük basın toplantısında, "Suriye'de, karada savaşan güçlerin DAEŞ'e karşı verilen mücadelenin dışında kendi ayrı hesapları olduğuna" yönelik iddialar soruldu. Kirby ise "Suriye'nin bütünlüğünü değiştirecek herhangi bir şeyle ilgilenmiyoruz" şeklinde cevap verdi.

 ABD yönetiminin, "Suriyeli Kürtlerin DAEŞ'e karşı yürütülen mücadelede hedeflerini değiştirip kendi devletlerini kurmamaları için ne tür temaslarda bulunduğu" yönündeki bir soru üzerine Kirby, şunları kaydetti: "Suriyeli Kürtler, DAEŞ'e karşı çok etkili olduklarını kanıtladı, bu yüzden koalisyon onları havadan desteklemeye devam ediyor. Şunu açıkça belirttik ki, koalisyonun amacı DAEŞ'e karşı savaşmaktır, nokta. Amaç, harita değişikliği yapmak değil, DAEŞ'in peşinden gitmektir".

 Değiştirilmek istenilen tek şeyin DAEŞ'in kontrol ettiği alan olduğunu belirten Kirby, "Görevin amacı değişmedi. DAEŞ'i ortadan kaldırmak. Amaç, karada savaşanları desteklemek, Suriye'nin haritasını değiştirmek değil" diye konuştu.

PKK'ya saldırıları sonlandırarak siyasal sürece dahil olma çağrısı

Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarından rahatsızlık duyup duymadıkları yönündeki bir soru üzerine Kirby, "Türkiye'nin terörist saldırılara karşı kendini savunma hakkı var. Şunu da ekleyebilirim ki, PKK'ya saldırılarını sonlandırarak siyasal sürece dahil olmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

 Kirby, açıklamasında ayrıca "Beklentimiz, Türkiye'nin gerekli önlemleri alarak uluslararası insan hakları doğrultusunda sivil ölümlerine engel olmasıdır." ifadesini kullandı.

 "Türkiye'nin DAEŞ'e karşı yaptığı savaşı gerekçe göstererek Kürt savaşçıların peşinden gittiği" iddiaları yönünde bir soru üzerine ise Sözcü Kirby, "(Türkiye'nin) PKK'ya karşı saldırılarının sebebi, kendi sınırları içerisinde maruz kaldıkları saldırıların sonucudur" diye konuştu.

aa


Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs