En Sıcak Konular

YPG gösteriyor, ABD vuruyor

11 Ağustos 2015 09:19 tsi
YPG gösteriyor, ABD vuruyor New York Times gazetesi, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ile ABD arasında sahada yürütülen işbirliğini ayrıntılı biçimde gözler önüne serdi.

Buna göre; YPG militanları, tablet bilgisayarla Google Earth üzerinden IŞİD militanlarının yerlerini ABD'li yetkililere iletiyor.
 
Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Haseke bölgesinden bildiren Rukmini Callimachi imzasıyla yayımlanan haberde, YPG militanlarının tablet bilgisayarda Google Earth kullanarak, bölgede savaştıkları DAEŞ militanlarının yerlerini işaretleyip, ABD'li yetkililere gönderdiklerini aktardı.

YPG SARI, DAEŞ KIRMIZI

Terk edilmiş apartmanlar ve harabeye dönmüş villaların bulunduğu bölgede çatışan YPG'lilerinin bulunduğu yerleri sarı, DAEŞ militanlarının saklandığı mevzileri ise kırmızı nokta ile işaretleyen 36 yaşındaki Talal Raman'ın yüzlerce mil uzaklıktaki ABD askeri operasyon odasındaki kullanıcıya şöyle yazdığı belirtildi:

"Silah arkadaşlarımız, düşmanın size gönderdiğim GPS (Küresel Konumlama Sistemi) adresinde hareket ettiğini görebiliyor."

Böylece, telsiz aracılığıyla konuştukları YPG militanlarından aldıkları GPS koordinatlarını ABD'li yetkililere ileten Raman, Amerikan savaş uçaklarının harekete geçmesini bekliyor.

Ardından YPG'lilerin verdiği koordinat vuruluyor ve koalisyon güçlerinin komuta odasından acilen "Lütfen arkadaşlarımızın iyi olduğunu teyit edin" mesajı geçiliyor.


SALDIRILARDAN ÖNCE GERİ SAYIM

 Her saldırıdan önce "3 dakika", "1 dakika" ve "30 saniye" diye geri sayım yapılarak, YPG militanlarının bulundukları bölgelerden ayrılmamaları sağlanıyor ve ardından hedef vuruluyor.

 

Fotoğraf: Mauricio Lima

Star



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,530 µs