En Sıcak Konular

'Beklentimiz inkişafi bir koalisyon hükümeti'

10 Ağustos 2015 17:20 tsi
'Beklentimiz inkişafi bir koalisyon hükümeti' MHP Genel Başkanı Bahçeli, "AKP ile CHP’den beklentimiz, Türkiye için istikşafi görüşmelerden sonra inkişafi bir koalisyon hükümetinde buluşmalarıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve CHP arasındaki koalisyonun bir an önce kurulması gerektiğini belirterek, "AKP ile CHP’den beklentimiz, Türkiye için istikşafi görüşmelerden sonra inisiyatif almaları, inkişafi bir koalisyon hükümetinde buluşmalarıdır. Bir hükümet kurulması için gerekli olan anayasal sürenin geride kalan 13 günlük takvim süresi boşa harcanmamalı, istikrarsızlık planı yapan çevrelere fırsat verilmemelidir" ifadesini kullandı. 

Bahçeli, AK Parti-CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine ilişkin yazılı açıklamasında, milletvekilliği genel seçiminin üzerinden 65 "uzun" gün geçmesine rağmen demokratik normalleşme, siyasi uzlaşma ve istikrar özlemlerinin henüz vasat bulamadığını kaydetti. 

"Toplumsal yarılmanın tamir ve onarımı, sosyal ve siyasal bölünmüşlüğün kaynaştırılması AKP-CHP arasında kurulacak bir koalisyon hükümetini her açıdan zorunlu kılmaktadır" değerlendirmesinde bulunan Bahçeli, AK Parti-CHP koalisyon hükümetinin, bu hafta içinde mutlaka kurulması ve Türkiye'nin artık nefes alması gerektiğini aktardı.

"Türk milleti sandıkta koalisyon mesajı vermiştir"

"Açıkça belirtmek lazımdır ki Türk milleti sandıkta koalisyon mesajı vermiştir" ifadesini kullanan Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Seçimden en çok oyu almış iki parti olarak AKP ile CHP buna müzahir hareket etmek, sürekli gündemde tuttukları çözüm ve barış adı altında bir hükümet kurmak durumundadır. Temsil kabiliyeti yüksek bir koalisyon hükümetinin inşası ateş çemberine düşmüş Türkiye’nin belini doğrultmasına katkı sağlayacaktır. Terör örgütünün iki ton bombayla karakollara saldırdığı bir ülkenin siyasi ayak oyunlarıyla, iktidar kavgalarıyla, eften püften anlaşmazlıklarla kaybedeceği bir saniyesi bile olamayacaktır. Millet ve devlet bekasının aşırı ve anormal ölçülerde tehdit ve tehlikelere maruz kaldığı bugünkü ortamda, hiçbir parti siyasi ikbal ve seçim hesabına odaklanamayacaktır. Nitekim Türkiye'nin erken seçim gündemi artık tedavülden kalkmış ve ikinci plana düşmüştür. AKP ile CHP’den beklentimiz, Türkiye için istikşafi görüşmelerden sonra inisiyatif almaları, inkişafi bir koalisyon hükümetinde buluşmalarıdır. Bir hükümet kurulması için gerekli olan anayasal sürenin geride kalan 13 günlük takvim süresi boşa harcanmamalı, istikrarsızlık planı yapan çevrelere fırsat verilmemelidir."

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, anayasada tayin edilen sınırlarda tam bir sadakatle görevini ifa etmesinin akla ve ahlaka uyan en doğru davranış biçimi olarak görüleceğini ifade etti.

"Yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi önümüzdedir"

Devlet Bahçeli, AK Parti ile CHP'nin ayak sürümeden, sanal tartışma ve kısır çekişmelerin içine düşmeden, koalisyon müzakerelerinin ilk sayfasını açmalarının beklenen ve arzulanan bir durum olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Ya terörizm Türkiye'yi teslim alacak ya da tüm aktör ve işbirlikçileriyle birlikte kazınıp, sökülüp, silinip atılacaktır. Ya Türkiye paramparça olacak ya da Türk milleti topyekun ayağa kalkarak bölücü hainleri bu kutlu vatandan temizleyecektir. Yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi önümüzdedir. 

Bundan sonra terörle müzakere niyet ve emaresi taşıyan kim varsa bunun hesabını da asla veremeyecektir. AKP-PKK arasında kızışan pazarlıkların Türkiye'yi cehenneme çevirmesinden, melanet ve rezaletler serisini takviye ve teşvik etmesinden sorumluluk şuuru olan herkes ders çıkarmalıdır. Şu da unutulmamalıdır ki, Türk milleti en zor şartlarda ülkeyi yönetimsiz bırakarak azınlık hükümeti senaryosuna bel bağlayan, erken seçim planlayan, kendi kişisel çıkar ve ihtiraslarına ülkeyi kurban vermekten kaçınmayan müflis ve marazi zihniyetleri asla affetmeyecektir."

AA 



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs