En Sıcak Konular

Özel hastanelere katkı payları kaldırılıyor

28 Eylül 2007 23:03 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümet olarak özel ve üniversite hastanelerine ödenen katkı paylarının kaldırılması ya da bir sisteme bağlanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümet olarak özel ve üniversite hastanelerine ödenen katkı paylarının kaldırılması ya da bir sisteme bağlanması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Eğer bu yüksek ücretlerin bedeli, yani ek ödeme dediğimiz şey vatandaşların cebinden çıkacaksa ben öteden beri buna karşı oldum. Bundan sonra da karşı olacağım. Biz hükümet olarak da buna karşıyız. Özel sektörle oturup bunu belli bir seviyeye getireceğimize inanıyorum" dedi.

ANKARA İHA

Bakan Akdağ, Zafer Çağlayan'ın siyasete atılıp bakan olmasıyla boşalan Ankara Sanayi Odası Başkanlığı'na getirilen Nurettin Özdemir'i ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyarette sanayicilerin sorunlarını dinleyen Bakan Akdağ, kendisi de ATO heyetine, memleketi Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi için 'yatırım' ricasında bulundu. Hükümetleri döneminde çıkarılan teşvik yasaları ile çok ciddi istihdamların sağlandığını, ancak bu istihdamlardan en az payı Doğu Anadolu Bölgesi'nin aldığını belirten Akdağ, "Sanayici bizden ne istiyorsa bizde Sayın Başbakan'a ve ilgili kurumlara götürelim. Bu bölgelerde mutlaka istihdamı artırmamız lazım. Büyükşehirlere göçü azaltmamız lazım" diye konuştu.

Bakan Akdağ, işsizlik nedeniyle kırsal alandan büyük kentlere göçün bu kentleri de yaşanmaz hale getirdiğini söyleyerek, sağlık kampusu yapmak için boş alan bulamamaktan yakındı.

Akdağ, ziyarette gazetecilerin sorularını da cevapladı. Hükümetin özel ve üniversite hastanelerine ödenen katkı payları konusunda çalışma yaptığını ifade eden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüştüm, yine görüşmelerimiz devam edecek. Bu işin iki önemli tarafı var. Birincisi vatandaşın sağlık hizmetini kolay alması için bazı uygulamalar yaptık. Geçmişteki uygulamalarımızla bunu gerçekleştirdik, bundan sonra da bunun devam etmesi lazım. Çok yüksek ücretler ödenerek kamudan özel sektöre doktor transferi arayışı var. Bu çok sağlıklı bir gidiş değil. Hem vatandaşın hem de kamunun ödeme gücü bellidir. O halde bunun makul seviyede olması lazım. Eğer bu yüksek ücretlerin bedeli yani ek ödeme dediğimiz şey vatandaşların cebinden çıkacaksa, ben öteden beri buna karşı oldum, bundan sonra da karşı olacağım. Biz hükümet olarak da buna karşıyız. Özel sektörle oturup bunu belli bir seviyeye getireceğimizi inanıyorum. Görev alanı itibariyle iş Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na aittir. Özel sektörün de ayakta kalması lazım. Ben kendi fikrimi söylüyorum, kamu veya özel sektör olsun, hastalardan alınacak katkı payları itibariyle bir farklılık olmaması gerekir. Yani ilaç için vatandaşlar yüzde 10-20 katkı payı ödüyor. Çok cüzi miktarlarda 90 YKr, 100 YKr katkı payı ödeyen SSK ve Bağ-Kur'lular var. Özel sektörün ilave para alarak çok yüksek doktor ücretleri sağlamaması ve bu şekilde kamudan transfer yapmasının sağlıklı bir gidiş olmadığını düşünüyorum. Bu konuları çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum."

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,751 µs