En Sıcak Konular

Taliban hükümetine mecbur kaldılar

28 Eylül 2007 22:58 tsi
Taliban hükümetine mecbur kaldılar Taliban yönetiminin kuruluşunun 11. yıl dönümünde Afganlılar, eski hükümetten memnun olmadıklarını ancak yeni yönetimden de oldukça şikâyetçi olduklarını belirtti.

Taliban yönetiminin kuruluşunun 11. yıl dönümü vesilesiyle Cihan Haber Ajansı'nın görüşlerini aldığı Afganlılar, eski hükümetten memnun olmadıklarını ancak yeni yönetimden de oldukça şikâyetçi olduklarını belirtti.

Afganistan'da hükümeti devralan Taliban'ı sadece Suudi Arabistan ve Pakistan resmi olarak tanımış, ülke uzun yıllar dış dünyaya kapalı yaşamıştı.

ABD'nin desteği ile yıkılan Taliban yönetiminin yerine 2001 yılında Hamit Karzai hükümeti kurmuş, özellikle eğitim ve alt yapı hizmetleri konusunda ülkede bir çok çalışma yapılmıştı.

-AFGANLILAR TALİBAN DÖNEMİNİ ÖZLÜYOR

Görüşlerini aldığımız Afganlılardan Muhammed Âmin, Taliban döneminin şimdiki durumdan daha iyi olduğunu, en azından her gün bir patlama yaşanmadığını belirterek, "Şimdi ise açlık ve felaket bu ülkede hâkim." dedi.

Afganistan'da göze çarpan bir değişikliğin meydana geldiğini söyleyen Mayel Ağa, esnafın Taliban döneminde daha rahat olduğunu ve "kötülerin" cezalandırıldığını ancak şimdi yakalanan hırsızların bile mahkemeye çıkarıldıktan sonra serbest bırakıldığını öne sürdü.

Karzai hükümetinden kimsenin "razı olmadığını" iddia eden Ruhullah, Taliban zamanında fakir insanlara zor kullanılmadığını, fiyatların şimdiki gibi yüksek olmadığını kaydederek, artık kimsenin hastasını bile hastaneye kaldıramadığını belirtti.

Taliban sonrası en çok değişikliğin eğitim konusunda yaşandığına dikkat çeken Acmal, "Taliban zamanında eğitim konusunda çok pasiflik vardı. Okullar çoğunlukla kapalıydı. Kızlar eğitim göremezdi." diyerek Karzai hükümetinin bu konuda başarılı olduğunu vurguladı.
 



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,751 µs