En Sıcak Konular

İşte 16 kişilik canlı bomba ekibi!

10 Ağustos 2015 08:54 tsi
İşte 16 kişilik canlı bomba ekibi! Adıyaman Emniyeti, Diyarbakır ve Suruç bombacıları gibi eylem yapabilecek IŞİD bağlantılı, 16 kişinin fotoğraflarını tüm kentlere gönderdi.

Adıyaman Emniyeti 16 kişilik bir eylemci listesi  hazırladı.Yapılan ilk tespitler sonrasında, Suriye’deki çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirlenen 16 kişinin, tıpkı Suruç’taki canlı bomba eylemi benzeri bir eylemi  gerçekleştirme olasılığının bulunduğu ortaya çıktı.
 
Bunun üzerine, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, 16 kişinin isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı bir listeyi tüm kentlere gönderdi.
 
Adıyaman Emniyeti, 31 Temmuz’da gönderdiği eylemci listesinin yer aldığı yazısında, “yürütülen farklı soruşturmalar kapsamında Suriye’de bulunduğu yönünde teyide muhtaç  istihbari bilgiler bulunan ve terör nitelikli kayıp şahıs olarak arama kayıtlarına aldırılan şahısların bilgilerinin gönderildiği, bilgileri gönderilen şahısların 20 Temmuz  2015’te Suruç’ta Amara Kültür Merkezi önünde SGDF organizesinde yapılan basın açıklaması esnasında meydana gelen patlama olayına benzer eylem/provokasyon içerisinde yer alabilecekleri” değerlendirmesini yaptı.

İŞTE 16 KİŞİLİK CANLI BOMBA EKİBİ

 Emniyetin listesinde IŞİD bağlantılı isimler ise; Mustafa Dokumacı, Hacı Yusuf Kızılbay, Kasım Dere, Mahmut Gazi Dündar, Mehmet Mustafa Çevik, Ömer Deniz Dündar, Yakup Aktulum, Mehmet İşik, Mehmet Taşar, Muhammet Zana Alkan, Ersal Ocak, Mahmut Gazi Tatar, Recep Yaman, Memet İşbar, Salih Küçüktaş ve Suruç eylemcisi Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz’den oluşuyor.


Bu isimlerle ilk kez IŞİD’le bağlantılı eylemcilerden oluşan liste çalışması yapılması dikkat çekiyor. Daha önceleri DHKP-C ve PKK için benzer listeler hazırlanıp ilgili birimlere gönderiliyordu.

Milliyet

 



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs