En Sıcak Konular

PKK'ya 'Kuzey Irak'tan çekil' çağrısı

9 Ağustos 2015 14:59 tsi
PKK'ya 'Kuzey Irak'tan çekil' çağrısı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Güçleri Batı Dicle Bölgesi Komutanı Zaim Ali, terör örgütü PKK'nın, bölgeden çekilmesini istedi.

Peşmerge Komutanı Zaim Ali, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "PKK, Kürdistan bölgesinin, Türkiye sınırında bulunduğu için huzursuzluk baş göstermiş durumda. PKK'nın oralardaki varlığı meşru değildir. Sivil halk kurban oluyor. Bu konuda hata Türkiye'nin değil, PKK'nındır. Türkiye, PKK'yı vuruyor, onlar da köylerin ve yerleşim yerlerinin içine saklanıyor. PKK o köylerde olmasın, bakalım Türkiye yine vuruyor mu? PKK buraları boşaltmalı ve onların yüzünden evlerini boşaltanlar geri dönmelidir" değerlendirmesinde bulundu.
 
"PKK'nın Kürdistan bölgesinin köyleri ile yerleşim yerlerinde bulunmasının meşru olmadığını" vurgulayan Ali, terör örgütü "PKK nedeniyle, bölgede, bin köyün boşaltıldığını" kaydetti. 
 
Örgütün söz konusu bölgede bulunan köylerin gelir ve imkanlarından faydalandığını aktaran Zaim Ali, "Hayvancılıktan ziraate kadar PKK buralardan çok istifade ediyor. Ayrıca PKK'nın bulunduğu bölgeler turizm yerleridir. Keleşin, Kandil, Nereve ve Rekan'da yüksek dağlar ve tatlı su kaynakları var. Yerel halk, buraları turistik geziler için de kullanıyordu. Fakat PKK, kontrol noktaları kurarak halkın oralara geçişini engelliyor. Bununla kalmıyor, halkın yolunu kesiyor. PKK, can kaybına ve halkın sığınmacı durumuna düşmesine sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

aa





 

Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,763 µs