En Sıcak Konular

'Türkiye'de demokratikleşme süreci kesintiye uğramayacak'

9 Ağustos 2015 14:30 tsi
Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Türkiye'de demokratikleşme süreci hiçbir zaman kesintiye uğramayacak. Kim ne yaparsa yapsın, bunu bozmaya kim gayret ederse etsin, bu yoldan dönmeyeceğiz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de demokratikleşme sürecinin hiçbir zaman kesintiye uğramayacağını belirterek, "Türkiye, her geçen gün daha demokratik bir ülke olacak" dedi.
 
Yılmaz, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, terör eylemi gerçekleştirenlerin demokrasiye de kalkınmaya da düşmanlık yaptığını söyledi.
 
Yılmaz, "Bunu yapanlar insanların özgürlüklerini kullanmalarına engel oluyorlardır ve insanların refahının artmasına darbe vuruyorlardır. Bunu böyle görmemiz lazım. Güneydoğu ve Diyarbakır, uzun süre bunu yaşadı zaten. Bu bölgelerimiz terör, şiddet olmasa çok farklı noktada olurlardı" ifadesini kullandı.
 
Türkiye'nin 1990'lardaki çatışmalı ortama yeniden dönmeyeceğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Türkiye, artık o yılları geride bıraktı. Türkiye, demokratik bir ülkedir.  Birçok reformla bugünlere geldik ve inşallah bu kazanımlarımızı da titizlikle koruyacağız. Türkiye'de demokratikleşme süreci hiçbir zaman kesintiye uğramayacak. Türkiye, her geçen gün daha demokratik bir ülke olacak. Kim ne yaparsa yapsın, bunu bozmaya kim gayret ederse etsin, bu yoldan dönmeyeceğiz.
 
Kalkınma ve demokratikleşme yolundan vazgeçmeden, vatandaşın emniyetini ve güvenliğini, iş ve yatırım ortamını sağlayarak yolumuza devam edeceğiz inşallah."
 
Yılmaz, ülkenin farklı demokratik standartlara ulaştığını vurgulayarak, herkesin istediği partiyi kurabildiğini, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla örgütlenebildiğini, medyada istediği gibi fikirlerini beyan edebildiğini dile getirdi.
 
"Türkiye'de siyasi bir belirsizlik görmüyorum"
 
AK Parti'nin erdemli ve ilkeli siyaset sergilediğine dikkati çeken Yılmaz, vatandaşların yüklediği emaneti sonuna kadar sahiplenme siyasetini benimsediklerini söyledi.
 
Parti olarak üzerlerine düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getireceklerini aktaran Yılmaz, "Samimi şekilde çözümler arıyoruz ama nihayetinde hükümetin kurulmaması da dünyanın sonu değil. Hükümet kurulamazsa ne olacağı anasayal çerçevede belli. Dolayısıyla Türkiye'de siyasi bir belirsizlik görmüyorum doğrusu" şeklinde konuştu.
 
Yılmaz, ülkenin kesinlikle geçmişe sürüklenmeyeceğini belirterek, "Türkiye, demokratik standartlarını yükseltmiş bir ülke. Avrupa Birliği üyeleri ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülke şu anda. Türkiye, vesayetçi bir anayasadan sivil anayasaya geçen bir ülke. Fikir konusunda çok önemli mesafeler almış bir ülke" görüşünü paylaştı.
 
Gazetecilerin sorusu üzerine koalisyon çalışmalarını değerlendiren Yılmaz, "Yeni bir hükümet ortaklığı olsun veya seçim olsun, her halükarda AK Parti olarak biz hem hükümet kurma sorumluluğunu hiçbir ihmale ve boşluğa yer bırakmayacak şekilde yerine getireceğiz hem de siyasi bir parti olarak faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

aa

 

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs