En Sıcak Konular

PKK’ya istihbarat paralel polisten

9 Ağustos 2015 10:39 tsi
PKK’ya istihbarat paralel polisten Türkiye genelinde tırmanan terör eylemlerine karşı yapılan polis operasyonlarının teşkilat içerisinden sızdırıldığı ortaya çıktı.

Doğu ve Güneydoğu’da PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonların, emniyet içerisindeki paralel köstebekler tarafından örgüte haber verildiği ve bu şekilde polislere hain pusular kurulduğu ortaya çıktı. Paralel köstebeklerin emniyet operasyonlarını zayıflatmak istediği öğrenildi.

Türkiye genelinde tırmanan terör eylemlerine karşı yapılan polis operasyonlarının teşkilat içerisinden sızdırıldığı ortaya çıktı. Türkiye'ye adeta savaş açan terör örgütlerine yönelik haftalardır operasyon yapılıyor. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyonların ise bilgilerinin daha önceden paralel köstebekler tarafından sızdırıldığı belirlendi. Paralel yapı ve PKK işbirliği sonucunda ise PKK terör örgütü, polise daha kolay pusu kuruyor.

DOĞU'DA PARALELDEN ALGI OPERASYONU

Emniyet içerisinde uzun yıllar yapılanma ve darbe girişimiyle deşifre olan paralel örgütün Doğu'da PKK'ya sağladığı desteğin yanında, emniyet içerisinde algı operasyonları yürüttüğü belirlendi. Örgüte istihbarat taşıyan köstebekler, polis operasyonlarının bir kısmı başarılı olmayınca 'Emniyet ne yapıyor, Doğu'yu PKK'ya mı verecekler' algısını yaymaya çalıştığı söylendi. PKK'ya bilgi aktaran paralel yapının, emniyette 'Doğu'yu PKK'ya verecekler' algısı ise işbirliğini açıkça gösteriyor.

BİLGİLER HAVUZDAN AKIYOR

Paralel yapının oluşturduğu istihbarat havuzunun etkisinin devam ettiği ve PKK ile özellikle son dönemde güçlü bir etkileşime geçtiği dile getiriliyor. Terör örgütlerine yönelik operasyonlara ait bilgilerin havuzda toplandığı, örgüt elemanları tarafından buradan alınarak PKK'ya aktarıldığı ortaya çıktı. İstihbarat şubelerde paralel yapıya yönelik geniş çaplı temizlik yapılsa da, kendilerini saklayan paralel polislerin kullanıldığı ifade ediliyor. PKK terör örgütüne ait her türlü istihbarat ise zaten paralel yapının havuzunda bulunuyor.

KORKUNÇ İDDİA

Doğu'da yaşanan paralel PKK işbirliğinde gelinen boyut tehlikeyi gözler önüne seriyor. PKK'ya bilgi akıtan paralel köstebeklerin, emniyette zaman zaman 'PKK operasyonu biliyor, başka bölgeye baskın yapalım' diyerek, emniyeti yanıltmaya çalıştığı ve açıkça pusu kurulmasına destek verdiği iddia ediliyor.

Yeni Şafak
 


Bu haber 1,485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,949 µs