En Sıcak Konular

CHP'ye teşekkür MHP ile istişare

9 Ağustos 2015 10:22 tsi
CHP'ye teşekkür MHP ile istişare AK Parti'nin önceki gün yapılan MYK'sında CHP ile devam eden görüşmeler mayasa yatırıldığı ve Kılıçdaroğlu'na verilecek yanıtın ne olması gerektiği tartışıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu koailisyon çalışmalarına ilişkin MYK ve Bakanlar Kurulu'nun görüşlerini aldıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya gelecek. Buluşmada iki partinin heyetlerinin yaptığı görüşmeler sonrası hazırlanan raporlar ele alınacak. AK Parti'nin önceki gün yapılan MYK'sında CHP ile devam eden görüşmeler mayasa yatırıldığı ve Kılıçdaroğlu'na verilecek yanıtın ne olması gerektiği tartışıldı.

Davutoğlu, "CHP ile konuların yüzde 60-70'inde anlaşabiliriz ama kritik konuları içeren yüzde 30'unda anlaşmak çok zor" dedi. MYK üyelerinin biri dışında hepsi ise CHP ile koalisyon kurulmasına sıcak bakmadıklarını belirtip, şu görüşleri dile getirdi: "Aslında iki partinin koalisyon kuramayacağını iki taraf da biliyor. Kimse masadan kalkan taraf olmak istemiyor. Zaten koalisyon kurma istekliliğinin olmadığını CHP'nin görüşmelere gönderdiği heyetteki isimlere bakınca görüyoruz. Eğitim, dış politika başta olmak üzere bir çok konuda çok ciddi görüş ayrılıklarımız var. Bu ayrılıklar ile koalisyon kurulması güç. Kurulsa da ülkeye bir faydası olmaz. CHP ile müzakere aşamasına geçmek doğru olmaz."

MHP'NİN KAPISI ÇALINACAK

Kurmaylarını dinleyen Davutoğlu da müzakere aşamasına geçilmeden CHP ile koalisyon görüşmelerin sonlandırılmasına sıcak baktığı mesajını verdi. Başbakan Davutoğlu'nun, bu toplantının ışığında Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmede görüş ayrılıklarının bir kez daha altını çizmesi bekleniyor. Davutoğlu'nun, "Teşekkür ederek" müzakerelere geçmeden görüşmeleri keseceği belirtiliyor. CHP ile görüşmelerin tamamlanması ile birlikte AK Parti bir kez daha MHP'nin kapısını çalarak koalisyon pazarlıklarına başlayacak.

Sabah



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs