En Sıcak Konular

Unakıtan: Tekel'e büyük ilgi var

28 Eylül 2007 22:04 tsi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekel'in özelleştirmesiyle ilgili olarak Citygroup'un organizasyonuyla düzenlenen "roadshow"un beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü belirtirken, "Tekel'e büyük ilgi var" dedi.

İki gün süren çalışmaların ardından Citygroup'un Londra çalışma merkezinde temaslarıyla ilgili bilgi veren Unakıtan, özelleştirme sürecinde Tekel'in alıcılara tanıtılması ve onların fikirlerinin dinlenmesiyle ilgili olarak Londra'ya geldiğini belirtti.

Çalışmaları çerçevesinde hazine bonosu ve hisse senedi alıcılarının da katıldığı toplantılarda Türk ekonomisinin geldiği son durum ve 60. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ekonomik programı konusunda da bilgiler verdiğini anlatan Unakıtan, Tekel'in özelleştirilmesiyle ilgili toplantılara stratejik yatırımcılar gibi bazı fonların da ilgi gösterdiklerini söyledi.

"Tekel'in özelleştirilmesine ilişkin ilgiyi çok kuvvetli gördüm" diyen Unakıtan, tahmininin "sürecin bu kez başarıyla sonuçlanacağı yönünde olduğunu" vurguladı.

Unakıtan, Tekel'in ardından Halk Bankası, otoyollar, şeker fabrikaları, milli piyango gibi özelleştirmelerin sırada olduğunu, daha önce bir kısmı özelleştirilen limanlarla ilgili çalışmaların da süreceğini ifade etti.

Londra'da bulunduğu iki gün boyunca sadece Tekel konusundaki görüşmelere yoğunlaştıklarına işaret eden Unakıtan, bu kez çok sayıda yatırımcının Tekel ile ilgilendiğini belirtirken, piyasada dolaşan 1,5 milyar dolarlık fiyat tahminleri konusunda da "Bu rakam tamamen bir söylentiden ibaret, ama biz iyi bir netice alacağımızı umuyoruz. Yorum yapmıyoruz, zira biz satıcı tarafız ve mümkün olan en iyi fiyatı almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Tekel'in özelleştirilmesinin 2007 yılı Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını tahmin ettiklerini de kaydeden Unakıtan, Ekim ayında ihaleye çıkacaklarını, belli bir hazırlık döneminin ardından sürecin tamamlanacağını bildirdi.

Unakıtan, enflasyonla ilgili soru üzerine de yıl sonunda beklentilere uygun rakamlarla karşılaşacaklarını umduklarını söyledi.

Türkiye'de enflasyonu etkileyen yaş meyve-sebze fiyatları, petrol fiyatları gibi etkenlerin bulunduğuna işaret eden Unakıtan, bu konularda yapılabilecek bir şey bulunmadığına dikkat çekti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Bu dış etmenler minimuma iner, enflasyon rakamları da beklendiği gibi çıkar diye umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs