En Sıcak Konular

Neden ayaklandıkları ortaya çıktı

9 Ağustos 2015 09:36 tsi
Neden ayaklandıkları ortaya çıktı Irak’ın kuzeyine ilk kez tamamen yerli istihbarat bilgileriyle düzenlenen hava operasyonunun ardından PKK’dan yükselen yaygaranın sebebi ortaya çıktı.

Örgütün, daha önce hedef alınmayan Zergele’de milyonlarca dolar nakit ile tonlarca uyuşturucuyu sakladığı sır depo, operasyonda yerle bir edildi.

Irak'ın kuzeyinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonların ardından HDP'nin, "Zergele'de siviller vuruldu" yalanıyla gerçekleştirdiği algı operasyonu çöktü.

Teröristlerin saklanma ve geçiş alanı olan Zergele'nin örgüt neden önemli olduğu ortaya çıktı. Türkiye'ye ait insansız hava araçları ve bölgedeki istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyonda vurulacak hedefler titizlikle belirlendi. İstihbarat raporlarıyla oluşturulan hedefler arasında PKK'ya ait Zergele kampı da yer aldı.
 
PKK'nın can suyu deposu
 
Güvenlik güçleri, terör örgütünün Bokriskan köyünde muhafaza ettiği milyonlarca dolar nakit para ile tonlarca uyuşturucu maddeyi de daha önce hiç operasyon düzenlenmeyen Zergele kampına bir süre önce taşındığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucu sır gibi saklanan deponun yeri de net bir şekilde belirlendi.
 
390 terörist öldü
 
Tamamen yerli istihbarat bilgileriyle başlayan ve günlerce süren hava operasyonunda PKK ağır darbe aldı. Kandil'de örgüte ait birçok kamp ve silah depoları, barınaklar yerle bir edildi. Örgütün kadın grubu "Şervan" sorumlusu "Gülten" kod adlı teröristin de aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde örgütüüyesi öldürüldü. Zergele civarındaki Bokriskan bölgesinde ise örgütün sözde "Şehit Dilan" tabur komutanı Şerevan Fatuvan kod adlı terörist ile örgütün 4 büyük grup lideri etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda toplamda 390 terörist etkisiz hale getirildi, 400 terörist de yaralandı.
 
PKK'da Zergele şaşkınlığı
 
Örgüt en büyük yıkımlardan birini Zergele'de yaşadı. Operasyonlar sırasında hedef alınan para ve uyuşturucu deposu tamamen yandı. Kamptaki teröristler, paranın bir kısmını depodan çıkarmayı başardı. Zergele'nin bu operasyonlarda da hedef alınmayacağını düşünen örgüt, deponun imha edilmesiyle büyük moral bozukluğu yaşadı, hatta deponun deşifre olmasından sorumlu tuttuğu 10 militanını infaz etti.

Algı operasyonu talimatı
 
Operasyonun ardından ise PKK, sivillerin öldüğü yalanıyla algı operasyonu başlattı. Örgüt yayın organlarına ve hamilerine bu yönde propaganda için talimat verdi.
 
PKK talimat verdi HDP Zergele'ye koştu
 
Zergele'nin vurulması sonrasında alelacele harekete geçen HDP' de bölgeye Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir başkanlığında bir heyet göndermişti. Zergele'nin sivillerin yaşadığı bir yer olduğu algısı vermeye çalışan HDP'li heyet tarafından hazırlanan ve yalanlarla dolu rapor bir süre önce açıklanmıştı.
 
PKK'lı terörist itiraf etti
 
2013 yılında yakalanan "Kemal" kod adlı bir teröristin, "Burada savaşçı birlikler var. Kandil alanının savunmasında kullanılıyor" itirafında bulunduğu öğrenildi.
 
Barzani'den yardım istediler
 
Terör örgütü PKK'nın Zergele kampına yakın bölgede yaşayan Kürt halkı ise PKK'nın bölgeden çıkarılması için harekete geçti. Köylülerden oluşan bir heyet Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye giderek bölgelerindeki PKK kamplarının taşınması için kendilerine yardım etmesini istedi. KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hamin Harwani, bir grup köylünün konuyla ilgili Mesut Barzani'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Sabah



 

Bu haber 1,292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,607 µs