En Sıcak Konular

Gece yarısı kritik açıklama

9 Ağustos 2015 09:12 tsi
Gece yarısı kritik açıklama Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına silahlı saldırıyla ilgili "Detaylı bir soruşturma yürütülüyor. Mutlaka sorumluları yakalanacak yargıya çıkarılacaktır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırıyla ilgili, "Bu eylemle ilgili detaylı bir soruşturma yürütülüyor. Mutlaka sorumluları yakalanacak, yargıya çıkarılacaktır. Kimse yaptığının yanına kar kalacağını, bize mesaj vermekle bizi tehdit edebileceğini veya yıldırabileceğini düşünemeyecektir" dedi.
 
Geç saatlerde İstanbul'a gelen Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'ndan, Sütlüce'deki  AK Parti İstanbul İl Başkanlığına geldi. BuradaAK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve partililerce karşılanan Davutoğlu, bir süre saldırı hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Başbakan Davutoğlu ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda ziyarete gelen Sinan Kılıç isimli vatandaşın kolundan hafif şekilde yaralandığını ve tedavisinin ardından taburcu edildiğini söyledi.
 
Saldırıyı, her şeyden önce Türkiye’nin huzuru ve demokrasinin geleceği açısından şiddetle kınadıklarını, lanetlediklerini belirten Davutoğlu, son dönemde, terörü yaygınlaştırarak ülkenin demokrasisine, huzuruna zarar vermek isteyenlere seslenerek, bu tür saldırılarla ne Türkiye'yi ne hükümeti ne de AK Parti'yi yıldırabileceklerini kaydetti.
 
Davutoğlu, 20 Temmuz'da Suruç’ta yapılan saldırı sonrasında arka arkaya gelen terör eylemlerine karşı başlattıkları operasyon sonrasında, partilerine yönelik saldırılarda bir artış gözlendiğini anlatarak, "Kartal, Maltepe, Sultangazi, İzmir’de Karşıyaka’da benzer saldırılar oldu. Her şeyden önce şunun bilinmesini isterim, bu saldırılarla eğer terör örgütleri bize bir mesaj vermek, Türkiyemizin huzurunu, İstanbulumuzun asayişini ve partimizin faaliyetlerini engellemeyi planlıyorlarsa ki hedefleri budur, hiçbir şekilde bunu gerçekleştiremeyecekler" diye konuştu.
 
Bugün Kilis'te askerlerle beraber olduğunu anımsatan Başbakan Davutoğlu, "Gittiğimiz dağ karakolu, DAEŞ terör örgütün şehit ettiği Yalçın Nane’nin bulunduğu karakoldu. Sıfır noktasına kadar giderek orada  askerlerimizle ve şehidimizin silah arkadaşlarıyla birlikte, sadece ülkemizin güvenliği açısından değil, bölgemizdeki gelişmeler bağlamında da en güçlü mesajı verdik ve şunu ifade etmeye çalıştık, Türkiye’ye dönük saldırılar eğer sınır ötesinden gelirse, her saldırıyı gerektiği gibi karşılar, bunun mesullerinden mutlaka hesap sorarız" dedi.
 
Ardından da Ceylanpınar’a geçtiklerini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Orada da Okan ve Feyyaz kardeşlerimiz, gece evlerinde canice, alçakça şehit edilerek, ülkemize karşı bir terör saldırısı başlatan bölücü terör örgütüne karşı da Ceylanpınar’daki vatandaşlarımızla birlikte en güçlü mesajı verdik. Orada da vatandaşlarımızın ne kadar güçlü şekilde hükümetimizin teröre karşı verdiği mücadelede arkamızda olduğunu görmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Binlerce vatandaşımızla Türkiye’nin huzurunun yok edilemeyeceğini, birliğimizin ve kardeşliğimizin engellenemeyeceğini bir kez daha göstermiş olduk. Tam bu ziyaretleri yaparken, karanlık ellerin bu kez yine bir terör örgütü üzerinden parti binasına saldırarak, bir mukabelede bulunmayı düşünmüşlerse bilsinler ki demokrasimizin üzerinde oynanacak hiçbir oyuna izin vermeyiz."
 
Teröre karşı her türlü tedbiri alacaklarını vurgulayan Davutoğlu, vali, emniyet müdürü ve diğer yetkililerden saldırı hakkında bilgi aldığını, saldırıyla ilgili detaylı bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.
 
Başbakan Davutoğlu, olayın sorumlularının mutlaka yakalanıp, yargı karşısına çıkarılacağını ifade ederek, "Kimse yaptığının yanına kar kalacağını, bize mesaj vermekle bizi tehdit edebileceğini veya yıldırabileceğini düşünemeyecektir. Bunun  için gerekli talimatları verdik. Bütün çalışmalar yapılacak. Türkiye’nin hiçbir köşesinde hiçbir suç faili meçhul kalmayacaktır" dedi.
 
"Saldırılardan etkilenmeden, hükümet kurma çalışmalarını devam ettireceğiz"
 
Olayın terör boyutu dışında bir de siyasi mühendislik boyutunun açık bir şekilde ortaya çıktığını dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Seçimler sonrasında ortaya çıkan siyasi tablonun bir gereği olarak, uzlaşma ve siyasi bir süreç içinde bir an önce hükümet kurma yönünde ne kadar iyi niyetle çaba gösterdiğimizi hepiniz görüyorsunuz. Bu çabaları sürdürürken birileri de bir boşluk havası oluşmuşçasına, puslu bir havadan istifa etmek istercesine Suruç’tan başlayarak, arka arkaya terör eylemlerini ortaya koydu. Bugün de AK Parti binasına saldırarak, bir tür siyasi gelecek açısından bir mühendislik oyununa kalkışmaya çalışıyorlar. İnşallah önümüzdeki hafta içinde, hükümet kurma çalışmalarını bütün bu saldırılardan hiç etkilenmeksizin sürdürmeye devam edeceğiz."
 
Davutoğlu, Türkiye'nin, demokratik hukuk devletinin gereği olarak, bu süreçte soğukkanlı şekilde yoluna devam edeceğini anlatarak, "Biz ülkemizi terörize etmek isteyenlere ve bunun üzerinden belli bir siyasi dizayn etmek isteyenlere karşı meşruiyet çizgisini her zaman koruyacağız. Teröristlerle vatandaşlarımız arasındaki farkı her zaman gözeteceğiz. Hiçbir şekilde ülkemizde yaygın bir otorite boşluğu çıkarmak isteyenlere izin vermeyeceğiz ve siyasi meşruiyet çizgisini de emin adımlarla sürdüreceğiz ama bilinsin ki ister bir hükümet kurulmuş olsun, çalışmalarımız bu yönde ve umudumuz budur, ister ülke yeni bir seçime gidecek olsun, hangi şartta olursa olsun, sadece ve sadece milletin iradesi milletin kararı egemen olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Bu tür saldırıların, siyasi geleceği tayin etmek bakımından herhangi bir etkide bulunmayacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları belirtti:
 
"Buradan AK Parti teşkilatlarımıza da bir mesaj iletmek istiyorum. AK Parti Türkiye'nin siyasi omurgasıdır. AK Partiye yönelik saldırılarla bu siyasi omurgayı bir yerden kırabileceğini hesap edenler mutlak suretle yanılıyorlar, bunu bilsinler. Bu saldırılar bizi hiçbir zaman yıldırmaz, azmimizi, şevkimizi artırır, Türkiye’nin geleceğine, halkımızın istikbaline sahip çıkma duygumuzu ve kararlığımızı artırır. Bu saldırılarla AK Parti'de bir şekilde moral bozukluğuna sebebiyet vereceklerini düşünenler yanılıyorlar. Biz bu saldırıları çok gördük. Bazen hukuki saldırılar oldu partimizi kapatmaya yönelik, bazen şimdi yaşandığı gibi fiili saldırılar oldu. Seçim döneminde milletvekillerimiz saldırıya uğradı Siirt'te, Erzurum’da milletvekili adaylarımız saldırıya uğradı. Herkes gördü ki AK Parti kadroları önlerine çıkan engel ne olursa olsun, meşru çizgisinden ayrılmaz, yollarından da bir adım bile olsa geri dönmezler. Bir saniye bile olsa yürümekten görev yapmaktan geri durmazlar."
 
Başbakan Davutoğlu, bütün teşkilat ve yöneticilerinden soğukkanlı olmalarını rica ederek, sözlerini, "AK Parti ailemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde Türkiye’de huzursuzluğun ve terörün ortaya çıkartacağı umutsuzluk atmosferinin yaygınlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. İstanbul teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum. Vatandaşlarımıza, İstanbullu hemşehrilerimize, soğukkanlı tavırlarıyla ülkelerine sahip çıkma iradelerini sürdürmeleri nedeniyle teşekkür ediyorum" diye tamamladı.

aa

Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,469 µs