En Sıcak Konular

Mardin'de hain saldırı: 1 şehit

9 Ağustos 2015 09:01 tsi
Mardin'de hain saldırı: 1 şehit Mardin'de devriye görevi yapan polis aracına terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.

Mardin Valiliği, şüpheli bir aracı durdurmak isteyen ve devriye görevi yapan ekibe, araçtan bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın şehit olduğunu, bir polis memurunun da yaralandığını bildirdi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, Midyat ilçesinde 21.30 sıralarında devriye görevi yapan ekibe silahlı saldırıda bulunulduğu ve hain saldırı sonucu 2 polis memurunun ağır yaralandığı belirtildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Şüpheli bir aracı durdurmak isteyen devriye görevi yapan ekibimize, araçtan bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan polis memuru Abdullah Ümit Sercan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu, bir polis ağır yaralandı. Yaralı polis memurumuzun tedavisi sürüyor."
 
Hain saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının yakalanması, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurgulanan açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almayan caniler tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, kahraman şehidimizin ailesine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan polis memurumuza da acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Bu arada, saldırıda ağır yaralanan polis memuru, Midyat Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Yaralı polisin sağlık durumu iyi
 
Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin'in Midyat ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan polis memuru Cumhur Özsoy'un sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.
 
Vali Koçak, "Edirne'nin Uzunköprü ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Özsoy, evli ve bir kız çocuğu babası. Ailesine yakın olması için İstanbul'da tedavisine devam edilecektir. Özsoy, sabah ambulans uçakla İstanbul'a nakledilecektir" dedi.
 
Ağrı'da askere taciz ateşi
 
Doğubayazıt ilçesindeki askeri birliğin nöbet kulübesine teröristlerce taciz ateşi açıldı.
 
Alınan bilgiye göre, ilçedeki 1'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının nöbet kulübesine gece saatlerinde terör örgütü PKK üyelerince taciz ateşinde bulunuldu.
 
Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

aa



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs